23 år...

Jag fick ett sms där det stod att jag nu är ett år närmare pensionen. Haha, vilket skämt, jag som inte ens tagit någon examen än. Men men, det stämmer ju.
Jag fyllde alltså år igår, 23 år. Känner ingen större skillnad. Ingen ångest, ingen ledvärk eller gråa hår. Brösten har inte börjat hänga än heller. All check!

Hade en rätt intensiv dag på mitt nya sommarjobb med mycket utbildning. Fick en massa mysig telefonsamtal och sms av nära och kära. Tack alla, det värmer. :)
Älskling bjöd mig på middag i Linnéstaden. Helt underbart mysigt. Satt på en liten "trattoria" och drack några öl och åt pasta. Sedan traskade vi genom stan och åkte hem till vovven och myste i gigantiska soffan och såg på film. Behöver man mer än så? Nej, helt underbart och mysigt. I torsdags var må-bra-människorna här och fikade. Sista minuten fika med glass och choklad. Johanna, när ska jag lära mig att du inte tål laktos? Hahahaha. Jag vill ju inte att du ska behöva "röka dig ur sängen" bara för att du äter glass. ;)

Ikväll blir det fest. Älsklings polare fyller 30! Ska bli kul. Skönt att någon annan fyller år så man inte behöver ordna fest själv. Så nu ska jag snart hoppa in i duschen och bli lite fräsch.

Slänger upp lite pixs på bra-saker-bilder som varit sen sist....



1. Token ser galen ut...som vanligt.
2. Token och vårt hood. Vi bor i de gula husen.
3. Alkohol i solen
4. Aloha!
5. Linda o Kakan...
6. Älskling
7. Suddiga Linda o Kakan.

Det går framåt...

Grupparbetet, som innebär att vi inte behöver åka till hellhole Borås utan kan plugga på hemmaplan, går framåt. Framförallt är vi bra på att ta rast.
Det finns ju ingenting bättre än att glassa i solen. Någon mer än jag som förvandlats till kokt kräfta??


image234

Jag lever...

Sommar i Göteborg. Sommar på vår balkong. Kärlek.

image233


Fyller år om 10 dagar. Har önskat mig att gå på bio med älskot. Haha, är det konstigt att vilja se Dumpad på sin födelsedag? Men hey, den verkar ju sjukt rolig och den har faktiskt premiär på min födelsedag. Kan inte bli fel.

Puss


Bokhora

Bokenkät med mig själv.

1. Vilken bok läste du senast?
"Jenny" av Jonas Gardell

2. Vilken bok ska du börja på härnäst?

Har precis påbörjat "Lunarpark" av en författare jag inte kommer ihåg namnet på :/

3. Är det övervägande manliga eller kvinnliga författare i din bokhylla?
När jag gjorde en koll efter renoveringen av lägenheten bestod min bokhylla till största del av manliga författare. De flesta av mina favoritförfattare är av manligt kön fråga mig inte varför men jag läser och köper det jag tycker är bra, oavsett om det är en man eller kvinna som är författaren.

4. När du läser en bok, räknar du ner hur många sidor som är kvar, eller tänker "nu har jag kommit en fjärdedel", "en tredjedel", "hurra! hälften!" osv?
Nja, det beror på om boken är trög eller inte. När jag läser kurslitteratur gör jag så hela tiden hehe.

5. Hur väljer du vilka böcker du vill läsa? Ex omslag, tips från vänner, recensioner, topplistor, bloggar osv?
Rekommendationer från vänner, helt klart väljer jag bok om det är en författare jag läst någonting av tidigare som jag tyckt om. Impulsköp av böcker faller en del på omslaget, böcker med omslag med blondiner i stora solglasögon och shoppingkassar går fet bort. För att vara lite pretto så tycker jag om DNs litteratursidor.

6. När blir en bok för lång?
När jag känner att jag inte vill läsa klart. Är boken bra spelar det ingen roll om den är 50 sidor eller 700. Fast det är klart, när man plöjt en tegelsten känner man sig ju rätt nöjd. :)

7. Läser du lika gärna på engelska (om det är originalspråket) som på svenska?
Beror på. Just nu läser jag mycket engelsk kurslitteratur så det är skönt att läsa skönlitteratur på svenska.

8. Vilken bok kände du senast att du var tvungen att försöka övertala ALLA dina vänner att läsa?
Vet inte, är inte så mycket för att pracka på folk saker. Därmemot tycker jag att alla borde läsa "Ett öga rött".

9. Kan du lämna en bok som du tycker är tråkig? Isåfall, när ger du upp?
Jag ger sällan upp. Har det däremot inte hänt något i boken som gör att jag fastnat efter 100-150 sidor lägger jag ner. Fast då får jag alltid ångest för då tänker jag att jag missar något bra. Veligt!

10. Vilken genre är överrepresenterad i din bokhylla, och vilken finns inte alls?
Romaner. Helt klart. Finns en och annan lyrikbok och ett gäng klassiker men å andra sidan räknas väl de flesta klassiker som romaner. Realistiska/socialrealistiska romaner är väl min grej kan man säga.