Good morning

Sovmorgon är något av det bästa som finns. Kände igår på föreläsningen att det visst fanns kvar lite trötthet sen helgens bravader. Hur som helst kom jag i säng efter Ett herrans liv med Kjell Bergqvist som gäst. Han är ju fan min idol. En som vågar säga vad han tycker och står för det han gör. Trodde inte att man kunde ha sexappeal när man är född 1953 men Kjelle sure got it....dreggel....

Som ni vet är jag en äkta boknörd och idag är en bra dag. BOKREA. Några titlar som står på listan är:
*Anna Karenina -Leo Tolstoj
* Diverse verk av Hjalmar Bergman
* Bob Dylans memoarer
*Jamie Olivers Italien (jag vet lite töntigt men jag älskar italiensk mat och Jamie)
* Svenska skrivregler (tråkig att köpa men BRA att ha)

Ja, vi får väl se vad jag hittar egentligen. Kan inte bestämma mig om jag ska gå till Wettergrens eller Akademie bokhandeln, lär ju bli lite av varje.

Ikväll ska jag, Regina (nyfunnen klasskamrat) och Karin gå till Kelly's och äta nachostallrik och ta en tisdagsöl. Ska bli sjukt nice. Någon som är avundsjuk??

Jag återkommer om vad jag lyckas få med mig från bokrean. Jag köpte en ny bokhylla på IKEA förra veckan och den behöver fyllas....

Ciao.

Yesterday

Yesterday

Vad tycker ni om min outfit igår??

Me

Me

En del läsare har inte sett mig på länge så here I am. Känner du igen mig Emelie? Va ju sååå längesen vi sågs.

Jag är så nöjd

Jag är verkligen nöjd. Idag är första kvällen som jag kan bara vara i min lägenhet utan att behöva plugga. Helt underbart. Som Emelie tror har jag inte vandrat runt naken speciellt mycket. Mest är jag naken i badrummet och där finns visserligen ett fönster men det är räfflat så tyvärr, mina granar får inte se mycket av mig.

Igår skrev jag tenta. Alltid samma sköna känsla efter att tentaskrivningen är över. Traskade runt i ett Göteborg som var helt överfyllt med galna shoppingsugna människor. Jag fick dock handlat det jag behövde och systemet inne i Nordstan var en pärs som heter duga, men jag fick det jag skulle ha.

Åkte hem, fixade lite och sov. Det är verkligen inte kul att gå upp tidigt en lördag för att skriva tenta. Men som sagt, känslan efteråt är inte dum.

Gjorde mig iordning, fixade tilltugget jag skulle bjuda på och sen började folk drälla in. Allt var bara så helt sjukt lyckat och min lägenhet är helt underbart mysig. Det var en bra blandning av folk, jag älskar verkligen er alla mina vänner. Som vanligt var det olika viljor till vilket uteställe vi skulle till. Vi började på Rockbaren och sen fortsatte några vidare och till slut gick jag och Linda till Sticky Fingers. Innan vi gick till Sticky hade jag träffat en kille. Vi pratade urlänge och det visade sig att vi tyckte väldigt lika om musik och politik. Som ni vet tycker jag ju om att diskutera sånt. ;) Ja, vad som hände mellan oss kan väl läsas mellan raderna men han sov inte hos mig för Jennie skulle sova hos mig. Han lovade att ringa mig idag och det gjorde han. Vi kom fram till att vi va rätt trötta och sega båda två så vi ska ses en annan dag. Men ändå, han ringde.

Kvällen slutade i en orgie bland mackor i mitt kök och sen slocknade jag och Jennie runt 5.30. Idag har jag inte gjort många knop. Jag är bara så himla nöjd. Nöjd. Nöjd. Nöjd. Nöjd. Nöjd. Nöjd. Do I have to say it again?

More to come. Pussar.

Nyinflyttad

Uppdateringar kommer goda läsare. Jag har nu bott i min egna lägenhet sen i söndags. Jag har nu lyckats få internet på rekordtid, tror jag. Tack comhem. Jag är polare med alla instanser nu, dels comhem och teliasonera. Jag måste vara deras mest nöjda kund.

Anyways, hinner inte skriva mer just nu. Ska till IKEA med min bror så jag ska snart ta mig ut i snöyran till spårvagnen och sen blir det shopping.

More to come.

TeliaSonera -min nya vän

Hämtade precis posten och där låg ett fint litet brev till mig. Okej, ännu en räkning tänkte jag. Men icke! Ett, läs noga nu, utbetalningskort från TeliaSonera. Ja mina vänner, ni läste rätt, utebtalningskort. 205 kronor från TeliaSonera rakt ner i min ficka. Man får vara glad för det lilla men ack så glädjande i vardagen!


Oh my...

Årets upplaga av ROSKILDE. Vilken jävla grym festival det kommer bli. Kollade precis deras hemsida. Än så länge är Red Hot... My chemical Romance The Who Björk 120 days med flera klara. Jag läääängtar. Som det ser ut nu blir det bil och kanske till och med husvagn. Väntar och längtar!

By the way

Vem är det som skrivit inlägget om att det är hårt med utelistan, utan att skriva en signatur? Om det är den person jag tror att det är, vad hade du/ni egentligen väntat er? Kärlek och omtanke? Knappast.

Masshysteri-äckel-dag

Jag är helt ärlig. Jag tycker verkligen inte om alla hjärtans dag. Nej nej nej. Det beror inte endast på att jag är singel utan helt enkelt för att det är äckligt. Varför ska man just en bestämd dag visa all sin kärlek? Det finns hur många andra dagar som helst att göra det på. Vem blir egentligen glad över en nalle där det står I love you på? Enligt mig kan det inte bli mer opersonligt. En sak är väl att kanske äta en middag tillsammans med min älskade, men varför? Det finns som sagt andra dagar då man nog uppskattar kärlek och omtanke mer än just den 14/2. 

Hur som helst har väl jag som singel ingen talan idag men jag har rätt att vara bitter. Egentligen skulle man gå ut på krogen idag för att det lär ju bara vara singlar ute en sån här kväll. Alla upptagna människor sitter väl hemma och gullar.

Ciao e arrividerci

Ilska

Idag är första gången på de fyra veckor jag bott hemma som jag känner riktig ilska. Jag är mycket irriterad på min far just nu och vill bara ut ifrån detta hus. Tur att jag flyttar på söndag, nu är det för tusan dags. Jag vill vara helt ensam i en egen lägenhet. På söndag kommer detta att vara verkligehet. Jag längtar så! Just nu vill jag bara muttra ännu mer än vad jag gör och krypa ner i min säng och vara arg. Är det någon mer än jag som irriterar mig på fadersfiguren i familjen? Snälla räck upp en hand, jag vill inte kämpa i ensamhet.

Over and out

Helgen som varit

Då var det återigen söndag. Hemskt vad fort veckorna och helgerna går. Idag är det exakt 7 dagar tills jag flyttar in i min lägenhet. Härligt att äntligen flytta till min egen lägenhet. Hade lite diskussioner med mina föräldrar hur det blir bäst att inreda den, kollat IKEA-katalogen och lite såna grejer. Åh, det kommer bli hur fint som helst.

Jepp, det blev fest denna helgen också. Riktigt kul.
Fredagen började med att jag och Karin gick en sväng på stan, inhandlade alkohol bland annat. Inne på systemet vid Valand köpte jag en flaska rött och Karin skulle köpa till både sig och Mattias. Det säger sig självt att det blev en ordentlig korg. En medelålderskvinna stod i kön bakom oss. Det jag och Karin hör är:"Åh vad mycket!" Jävla kärring. Fan. Vuxna människor. Hon hade överhuvudtaget ingen anledning att kommentera vad vi köpte och inte köpte. Suck.
Senare korkade vi upp hemma hos Karin och det kom folk så vi förfestade ett tag. Var riktigt kul. Sedan gick jag och Linda till Pustervik för att se Cult of Luna. Ett riktigt bra liveband. Fanns otroligt många killar i publiken. Hehe...säger inte mer än så...
Lämnade Linda för en stund på Pustervik för att möta en gammal bekant, hehe. Säger inte mer än så heller.... Trevligt var det i alla fall.

Vaknade hemma hos Karin och Matte. Vi var lite slöa allihop så vi gick ut på Vasagatan och åt frukost på ett café. Det var sjukt nice. Verkligen. En stor färsk baguette med en stor rykande kaffe latte, avslutningsvis en hallonpaj. Kan det bli bättre? Vet inte hur länge vi satt där. Ett par timmar i alla fall. Sen fick Mattias tydligen bråttom hem, hehe. Det visade sig att hans mage behövde tömmas. Haha.
Efter att Mattias mage var återställd hade vi Stockholm live-maraton. Johan Glans, Özz, Magnus Betnér, Fredrik Lindström, Tobias Persson, Shan...ja det var sjukt kul. Skrattade asmycket.
Efter maratonet åkte vi hem till Annelie i hennes nya lägenhet i Majorna. Satt och åt godis och dissade melodifestivalen stenhårt. Åkte faktiskt hem till Stenungsund på kvällen för jag hade lite saker att göra här uppe idag. Nu är det som sagt bara en vecka kvar till flytten.

Imorgon är det åter föreläsningsdags. More bloggs to come...puss

Amelie morgon

Denna morgonen har känts som en scen ur min favoritfilm Amelie du Poulain.
Vaknade och kände mig utvilad. Hoppade (bokstavligt ja) ur sängen med en energi jag inte känt på länge. Satte igång i-tunes med skön musik och dansade runt på parkettgolvet och gjorde piruetter. Ja, ni läste rätt. Jag, Isabell, dansade och gjorde piruetter. Jag har nu senare på morgonen kollat tempen och ja, jag är frisk.
Sedan gjorde jag stark svart kaffe och njöt det samtidigt som jag kom på mig själv med att le. Studsade ut till brevlådan och hämtade tidningen.Synd att jag inte bor i Montmarte för då hade jag sprungit ner på gatan och köpt färsk baguette, en kaffe och  en tidning. Nu fick jag nöja mig med svart kaffe från mammas kaffebryggare och tidning hämtad ute i kylan i en grön plåtbrevlåda. Sedan dess har jag pysslat om mammas blommor, pratat i telefon och fortsatt känna mig som Amelie. Fattas bara att jag hittar en mysisk liten låda bakom väggen i badrummet. Men med tanke på att huset jag  befinner mig i är endast är 3 år gammalt är den chansen inte så stor. Inte heller kommer jag stöta på en något suspekt kille med dille på att samla fotografier från foroautomater vid centralstationen.
Dock, pratade jag med Karin i telefon och vi pratade om kvällen som komma skall. Hon ställde en fråga om hur jag hade det med alkoholen och jag svarade: "Va, entrécote?!". Ni som känner mig vet att jag ibland hör lite konstigt och inte riktigt har alla paddlar i vattnet, så ja, det blev ungefär 5 minuters gapskratt.
Nu undrar säkert ni läsare varför jag helt plötsligt, från ingenstans, fått all denna energi? Jo, jag tror det beror på alla mina mysiga och goa (ja, jag är göteborgare) vänner jag har omkring mig. Trots händelser som hänt tidigare i veckan låter jag inte mig själv gå ner mig för det. Jag vägrar. Ilskan och besvikelsen finns fortfarande kvar och den kommer inte försvinna. Däremot har jag andra vänner som jag lägger min energi på. Jag var även och fikade med en viss kille igår, satt och pratade om allt möjligt i ca 3 timmar. Det kan ha en viss effekt på att leendet inte försvinner från mina röda läppar.

Ikväll blir det alltså förfest på Viktoriagatan, sedan ska jag och Linda på spelning på Pustervik och sedan möter vi upp folket från förfesten på barernas BAR -Rockbaren.

Emlan, jag saknar dig med, såg bilder från nyår hemma hos Karin, shit va snygg du var i din rocker-klänning.

De som fet-toppar min utelista för all framtid är: Anders och Po. Jag önskar er all olycka man kan önska någon.


Dejting test

Jag gjorde ett test på www.okcupid.com haha det var roligt.

Tydligen är jag:

The Dirty Little Secret
Deliberate Gentle Sex Master (DGSMf)

    Innocent but fundamentally sexual, like the word "finger". You are the Dirty Little Secret.

    Few women have the confidence for sex mastery, and among nice girls, like you, it's almost unheard of. So congratulations. You've had plenty of adventures, but you've remained a kind, thoughtful person. Your friends appreciate your exploits. They even live vicariously through you.

Your exact opposite:
The Wild Rose

Random Brutal Love Dreamer
    You seek pleasure, but you're not irresponsible. You are organized and cautious, and you choose your lovers wisely. One, you don't like dirtbags. And two, you like to maintain control. Or at least lose it selectively. You might notice that older men single you out. They have an eye for your sensual nature. Take it as a compliment.

    You enjoy making people happy, and it's inevitable that many guys will fall harder for you than you for them. You're not completely comfortable in a serious, long-term relationship right now. Our guess is that the key to extended happiness will be finding a responsible, but kinky, mate.


ALWAYS AVOID: The Hornivore, The Manchild, The Last Man on Earth

CONSIDER: The Bachelor, The Backrubber



Snygg brud men jag vet inte om jag är så särskilt lik henne. Utan blondt hår kanske det hade varit bättre...

När ska folk sluta ljuga?

Det kommer visst aldrig att sluta. Hon och Han är kära i varandra. Jag fick ett samtal igår där jag fick reda på att en vän som jag räknat som en av min absolut bästa nu är mer eller mindre tillsammans med han. Jag tror ni alla kan räkna ut vem han är.

Jaha tänkte jag. Det första jag frågade var hur länge det pågått, om de knullat med varandra hela hösten, även när jag var där uppe och hälsade på. Men det hade dom tydligen inte. Han hade berättat för henne att han hade känslor för henne i december. Jag fick reda på det igår! Igår! 5e Februari!! De hade alltså bestämt sig mer eller mindre för att inte prata med mig verkade det som. Hur fan går det ihop. Har jag inte det värdet som vän att en ärlig förklaring på hur läget är skulle komma väl till pass?! Tydligen inte för jag fick reda på det igår.

Mest är jag förbannad och chokad. Jag hatar när folk är oärliga och undanåller viktig information. Hon hade inte ens pratat med Hanna om det. Alltså jag blir helt matt bara  jag tänker på det. Att han var ett as av stora mått visste jag långt tidigare. Det intressanta är att han berättade tydligt och klart om hur illa han tyckte att sitt ex och kompis behandlat honom genom att gå och hångla när det var slut mellan han och exet. Han pratar idag inte med någon av dem.
Intressant logik.
Mot mig är det tydligen okej att göra så. För en vänskap är tydligen med mig är tydligen inte mer värd en kärlek eller var fan det nu är mellan dom. Hur resonerar hon undrar jag. Som sagt att han är det största rövhålet och värsta loosern jag träffat, det var redan fakta. Att han går och gör en sak som denna bekräftar bara vilken låg männiksosyn han har och vilken jävla idiot han verkligen är. Dessutom är han moderat.
Det som verkligen gör mig riktigt jävla förbannad är hon. En vän som jag räknade som en av de närmsta. Hon av alla människor. Vi som pratat så mycket om hur viktigt det är med vänner före pojkvänner. Vänner består.  Pratade vi inte om det? Hur arg du var över hur Lisa behandlat dig? Hur mycket stöttade jag inte dig när du haft problem? Hur mycket peppade jag inte dig när du skulle ta nya steg. Hur mycket har jag inte berättat för dig om honom. Du har vetat allt om situationen mellan honom och mig redan i somras. Jag vill bara veta hur fan du har tänkt!?
Är jag verkligen inte värd mer respekt? Jag kollade igenom mina skickade sms igår. Där fanns ett sms till dig från början av januari där det står hur glad jag är över att när jag träffade honom kändes det riktigt överspelat. Då sitter alltså du och redan vet hur ni två känner för varandra. JAG SER DIG SOM DEN LÄGSTA MÄNNISKAN PÅ DENNA JORD. Kunde du inte för i helvete ha varit ärlig?
Inte nog med att hon sabbat vänskapen mellan henne och mig så har hon även krånglat till allt annat. Hur ska det gå när jag är i Stockholm hos Hanna, ska vi behöva gömma oss för henne och honom som vandrar Kungsholmen runt hand i hand. 
Nej det finns inga ord som förklarar hur arg jag är. Jag förstäår bara inte hur hon har kunnat behandla mig så jävla illa. För det är ett lågt sätt att behandla en medmänniska och nära vän på. Riktigt jävla lågt.

Jag hoppas ni två blir lyckliga ihop till du inser vilekt äckligt svin han är med sin låga människosyn som tydligen tillåter både förnedring och manipulering. Det som verkligen äcklar mig är tanken på att de har sex. Hur har hon tänkt med det? Skulle ni vilja knulla med någon ni vet en (före detta) bästa vän haft det intimt med. Nej tack. Det är sjukt äckligt. Hon kan ju tänka på hur kul det kommer kännas när hon vet att hur han är med henne har hn även varit med mig. Det är så sjukt jävla äckligt.

Jag tror jag fått med mycket av vad jag känner och jag vet att jag har andra vänner jag kan vända mig till som inte behandlar mig på ett ovärdigt sätt. För det älskar jag er.

En sak till bara. Jag har funnits där för henne så jävla mycket. Så sjukt mycket har vi pratat om. Men vad var det värt? VAD FAN VAR DET VÄRT? GENOM DITT HANDLANDE VISAR DU ATT DU ÄR EN LIKA LÅG MÄNNISKA SOM ALLA DINA GAMLA TJEJKOMPISAR VI DISKUTERAT OM. TACK SOM FAN.
OCH MANNEN I FRÅGA VILL JAG ALDRIG MER SE ELLER TRÄFFA. BARA TANKEN PÅ ATT HAN INTE ENS ANSTRÄNGT SIG FÖR ATT HÖRA AV SIG OCH BERÄTTA HUR LÄGET LIGGER GÖR ATT HAN KAN DRA ÅT HELVETE OCH ALDRIG MER GÖRA SIG BESVÄR. MODERATARSLE.

Det finns ingen hejd

Nej det gör verkligen inte det. Jag är så ofattbart lycklig över att inte bo i Karlstad längre!! Efter jag flyttade därifrån inser jag vilket rövhål den där staden är. Självklart var flytten till Karlstad för ca 2 år sedan en bra grej då och tiden där ihop med alla godingar som Hanna, Po och Åsa är den roligaste tiden i mitt liv. Men efter att den sköna trion flyttade, ja då fick jag inse vardagen i Karlstad. Mindre kul. Trots att jag bor hemma hos mina föräldrar i knappt 2 veckor till känns det så himla bra. Jag är ju ändå mer i Göteborg än vad jag är hos mina föräldrar. Aaaaahhhhh! Det känns bara så sjukt bra. Det finns verkligen ingen hejd på hur bra det känns.
Ett exempel på att Karlstad verkligen är ett rövhål är utelivet. Har aldrig varit med om sämre utbud på uteställen. Jag vet att Malin Björk (miss u) håller med mig. Jag lider med er alla som fortfarande bor där. Jag gör verkligen det.

Imorgon ska jag hälsa på hos min gamla vän Zarah och sen vet jag inte vad som händer. Lördag ska tillbringas med Jennie och Johanna i stan med shopping sen är det middagsmys som gäller och vidare utgång till någon pub. Riktigt skön helg framför mig med andra ord.

Nu ska jag se Finding Neverland med mamma och sukta över hur sjukt, ofattbart, extremt het Johnny Depp verkligen är.

Malin, igen. Du är alltid välkommen att hälsa på. Efter den 18 februari har jag flyttat in i min lägenhet i Gamle Stan. Då tycker jag att du ska ta med dig Kim och Malin P för att hälsa på. Hälsa flickorna.

Tjipp!