Romantiserande? Svar ja!

Ibland saknar man grejer som man helt rentutav hatade ibland när man var mitt upp i. Exempelvis korridorslivet. Har börjat plugga igen och när jag kommer hem är det ingen rolig människa hemma att prata med. Ingen att avreagera sig inför med jobbiga föreläsare eller någon att snacka med under tiden man lagar mat eller ser på Simpsons. Helt enkelt, ibland är det inte speciellt kul att bo själv. Speciellt inte när det känns som att alla vänner flyr stan. Tråkigt. Finns ingen att umgås med.
Jag saknar Hanna.Vi gick till ICA tillsammans, lagade mat ihop, bakade bröd, asgarva, såg på Simpsons och Emmerdale. Helt enkelt är det sjukt tomt utan henne i samma stad. Känns också hopplöst inför när vi ska ha råd att ses nästa gång. Det blir inte direkt ofta.

Visst, jag älskade inte korridorslivet alla gånger. Verkligen inte. Det jag vill ha sagt är nog att jag saknar HANNA!!
Usch, nu känner jag mig deppo....blä.

Weeping Willows

Igår var jag och Linda på Liseberg och såg Weeping Willows. Innan det hann vi med att äta glass, hälsa på mitt gamla jobb (var livrädd för att fd chefen skulle komma ut från sitt office) och åka 50-tals bilarna (för alla som är okända med Liseberg är det en åkattraktion).
Spelningen var riktigt bra. Magnus Carlsson har en gudomlig röst som verkligen höll helt igenom live. Oj. Fick rysningar på armarna under vissa låtar. Jag tycker det är väldigt kul att se band som verkligen kan lira live. Ingen jävla backplay eller annan skit utan rent och ärligt. Weeping Willows är också ett band med sjukt bra texter. Inget rosenrött tönteri och inte heller ond bråd död. Ärliga raka texter. You took my heart, it hurts and you made me cry. Helt enkelt så som livet är, på riktigt.
Efter spelningen tog jag och Linda en promenad hem till henne, där min spårvagn går förbi. Jag gick dock inte hela vägen hem. Vi gick längs Mölndlals-ån och insåg hur fint allt är under denna årstiden, precis efter sommaren och innan hösten. Allting är också väldigt mycket finare när det är mörkt ute och lampor lyser.
Vi kom även överrens om att vi ska dra ner på all öl. Det är ångestframkallande och inte bra för the lovehandels, inte öl i för stora mängder i alla fall. Vi kom fram till att vi ska ha mer sköna hemmakvällar och umgås och inte alltid bli råpackade. Vi ska unna oss frukostar på stan istället och sitta och titta på folk i en morgontrött stad. Är vi tråkiga? Nja, jag tror bara både jag och hon behöver en paus från hysterifestande. Lämnade en del av det i Karlstad. Utekvällarna kommer bli roligare istället när man inte gör det varje dag, varje helg.

1. Världens bästa och snyggaste Linda
2. Linda och Isafisa
3. Bandet

Helgen som gick...

Min vän Johanna åkte till Indien i söndags för att vara borta hela hösten, kommer tillbaka i januari. I fredags hade hon hej-då fest hemma hos sina föräldrar. Som sig bör var det livat. Blev aningens för full och ja, vad ska man säga om det. Bella-full....
Festen hemma hos Johanna var jättemysig och kul. Dessvärre var inte utgången vidare lyckad. Vet inte var det var som gjorde det ganska meningslöst att vara ute men kanske faktumet att jag var för full och att gå ut hem-hemma inte är min påse chips.
Här kommer lite bilder på oss från i fredags i alla fall.

1. Jennie, Karin, Mattias (Karins pojkvän) på Karins föräldrars ballkong, värre kan man ha det.
2. Jag och Mattias (alltså Karins pojkvän och inte min)
3. Jag hittade världens schysstaste brillor i Karins pappas bil på väg till Johanna. Jag försökte få ett bra pris men lyckades inte. De passade ju sjukt bra till outfiten.
4. Johanna och jag, lagom onyktra.
5. Johanna och jag jämför våra tattoos. Inte helt olika men ändå inte extremt lika.


The Comittments

Det är festival, alternativt kalas, dags i staden Göteborg. Alla andra år har det hetat Göteborgskalaset men nu är det lite förfinat och namnet har uppgraderats till Kulturkalaset. Om jag fattat det hela rätt vill arrangörerna få bort fyllan och stöket från gatorna. Jag tycker det är lite synd. Varför vill man ha bort en dryg veckas partystämning från gatorna? För att moderatdamernas sömn störs?

Anyways, i jämförelse med andra år är utbudet av spelningar mycket, mycket sämre. Trots det lyckades vi se de gamla rävarna i det irländska bandet The Comittments. Alla har väl sett filmen? En annan ledtråd är låten Mustang Sally. Det var en av de roligaste spelningarna jag sett på länge. Både rolig och bra. Jag, Söt och hans vänner drog ner medelåldern men vad gjorde det när gamlingarna rockade på. Publiken stog inte stilla i många minuter. Sjukt kul att se gamla människor släppa loss och vara 25 för en kväll igen. Rolig kväll helt enkelt!

Ikväll ska jag och Söt, vet inte om vi blir fler, se på stand-up med Mårten Andersson och Peter Wahlbeck. Gratis är gott heter det. Om inte annat en bra anledning att ta tillfällen i akt när det finns massa roliga grejer att se och göra, gratis.

Nu ska jag träffa Karin aka Kakan. Kul kul.

Ballongform?

Vilken kvinna är formad som en ballong?

Provade en superfin svart 60-tals klänning på H&M idag. Allt var lovande och bra tills jag fick den på mig. Satt jättefint på överkroppen. Dessvärre var klänningen gigantisk över magen och smet åt över låren. Jag och Johanna bara stirrade på skapelsen. Hur har designern tänkt här?
Jag blev väldigt besviken, klänningen var ju perfekt åt mig, bara att byta ut skärpet mot ett second hand och ha ett prickigt band i min svarta bob-frisyr så var ju Isafisa outfiten för fredag fixad. Men icke! Jag kan ju inte gå runt och se ut som en ballong. Ibland hatar jag H&M. Det var ju inte det att klänningen var för liten, den var ju sydd som en ballong. Får helt enkelt leta vidare efter en outfit imorgon. Jag får ju lön imorgon! Hoppar och studsar!

Nu kommer snart söt och hämtar mig.

So long muthafuckas!

Sommaren i bilder....



Lite bildtext kanske inte skulle sitta fel?

1. Mamma och jag avnjuter en av många Guiness i Dublin
2. Linda på Gbg's mysigaste café med trädgård på Styrsö
3. Isabell är lite trött efter några öl i solen (fejkad bild haha)
4. Världens bästa Hanna med massa öl på Gröna Jägarn i Sthlm
5. Isafisa och Irish Paul
6. Hanna loafar i Humlegården
7. Mysigt hus i Tempel-bar området i Dublin, nära det Hostel jag och brorsorna bodde på
8. Linda och Isafisa lagom nyktra på King's Head
9. Linda och Isafisa mindre lagom nyktra på Henriksberg där vi satt förgäves och väntade på en spelning som aldrig började. Insåg till sist att vi hamnat på en crappy reaggekväll och att den spelning vi väntade på var dagen efter. Vad gjorde det, ölen slank ner som bara den.
10. En söt liten anka som gjorde mig och Emelie sällskap när jag hälsade på henne i Olofström, Blekinge
11. Världens sötaste lilla kryp, mitt kusinbarn Tuva
12. En jobb-sliten och onykter Isafisa på Kontiki- the place to beeeee
13. Världens sötaste Söt med sin hund Token
14. Linda hinkar White Russian, återigen på Kontiki
15. Linda och Johannas u-ringning jämfördes med....
16. ...min som inte var lika lockande den kvällen. Men jag var lika glad för det!
17. Min arbetsklänning som nu använts för sista gången, i alla fall av mig
18. Återigen den söta ankan, på en av sommarens kanske finaste dagar som jag och Emelie spenderade vid en sjö



Ingenting ont som inte har någonting gott med sig...

I förra inlägget skrev jag om mitt sommarjobb som avslutades rätt abrupt. Lite omtumlande och oväntat. När jag slutade jobbet fick jag helt plötsligt en semestervecka tillsammans med Söt.
Vi har hunnit med mycket roligt. Vädret blev ju trots allt bra i veckan så vi har varit vid lite olika sjöar och badat. Hånglat i solen och annat sliskigt. I onsdags var vi på Liseberg och åkte upp en del av mina gratis åkbiljetter jag fick från f d jobbet. Spra g runt där som små barn med biljetterna i högsta hugg. Köpte till och med en glass som smälte och kladdade ner hela händerna. Varför kan man aldrig lära sig att man ska äta glass i bägare, även om rån är sjukt gott. Efter Liseberg sprack vädret upp och vi åkte till en liten skogstjärn med Söts doggie och badade. Rätt kallt, men skönt ändå.
Vi har även hunnit med att se Simpsons the Movie. Drack en öl på en uteservering innan bion, hur mysigt som helst.
Det har varit väldigt härligt att vara ledig tillsammans med Söt, ingen annan har varit ledig denna veckan. Som ni kanske märker gör han mig väldigt lycklig, väldigt, väldigt lycklig. Det är en bra grej.
Är ensam nu, sen första gången sen i tisdags och jag måste säga att det är tomt, redan. Kommer vara väldigt tomt brevid mig i sängen när jag ska sova sen. Fast å andra sidan får man tillfälle att längta efter varandra.

Veckan som kommer ska jag vila upp mig, få ordning på min dygnsrytm, börja hurta så smått och njuta av lönen som kommer på onsdag. Däremellan ska jag hinna gå till farbror Doktorn för att en gång för alla få bort mina elaka utslag som kliar. Ska även umgås med må-bra-människor som är lediga och klämma in mys med Söt här och där. Till helgen blir det utgång hemma i Stenungsund och på lördag ska jag och Söt se This is England på bio. Kolla upp den. Den verkar sjuuuukt bra.
Nu ska jag diska. Sen försöka att inte lägga mig allt för sent. Får väl se hur det går.
Förretsen är min äldsta bror i Islamabad i Pakistan och reser runt just nu. Intressant, men inte något resmål jag hade valt i första hand. Är lite orolig för att det ska hända honom något, men det ska nog inte vara någon fara.


Svinaktigare...

chef har jag aldrig tidigare i mitt liv varit med om. Jag är arbetslös. Eller egentligen vill jag kalla mig ledig, med tanke på att jag börjar plugga på heltid igen den 27e.
När jag jobbade i tisdags hade jag bestämt mig för att prata med chefen aka Svinet och Bosslady om mina tankar. För att inte skapa förvirringar, Bosslady är en grym person som jag kommer ha kontakt med även efter att jag slutat på jobbet.
Hur som helst hade jag väl inte tänkt att jag skulle sluta på jobbet så abrupt. Det tyckte däremot min chef eftersom jag kunde börja sprida dålig stämning bland de andra på jobbet. Med andra ord, han ville bli av med mig. För att trycka ner mig om än mer i skorna, än vad han redan gjort i sommar, påpekade han att jag inte var gjord för ett arbete som detta och att jag i princip varit värdelös hela tiden jag jobbat där. TACK! Nu är jag visserligen objektiv men jag kan lova att mina kollegor instämmer med att det där inte stämmer. Jag vet att jag gjorde ett bra jobb där. PUNKT. Jag har aldrig i hela mitt liv träffat på en mer idiotisk chef. Efter min sista arbetsdag i tisdags städade jag ur skåpet, lämnade in passerkort och nycklar, sa hej då till Nora och Bosslady som jobbade. Gick mot utgången och fällde några lättnadens tårar när jag väntade på vagnen vid Korsvägen. Kände mig otroligt lättad över det beslut jag tagit. En helt obeskrivlig känsla. Tack Jennie för det uppmuntrande samtalet. När jag kom hem tog jag en välbehövlig dusch, kände mig trots allt omtumlad, att sitta ensam med före detta chefen på hans kontor är allt annat än behagligt. Söt kom hem till mig, han skulle plocka upp mig för att sedan åka hem till honom. Mobilen ringde och det var Nora. Hon frågade hur jag kände och såna saker. Sedan berättade hon att Svinet kommit ut i butiken när jag gått hem och börjat snacka skit om mig, inför de som jag slitit häcken av mig med hela säsongen, so far i alla fall. Gör en vuxen människa med självrespekt på det viset? Så fruktansvärt svinigt. Glad att jag slipper se honom någon mer gång i hela mitt liv. Fruktansvärt obehaglig människa.
Jag är i alla fall stolt över att jag vågade ta tag i situationen. Blir fruktansvärt trött på alla studenter och andra personer som är outbildade som blir illa behandlade på sommarjobb. Visst, det stämmer väl att jag bränt några broar att få referenser eller så från f d chefen, men vad spelar det för roll resten av mitt liv? Ett underbetalt arbete med en småaktig egenföretagare. Han hade säkert inte gått med på att ge referenser ändå.
De senaste dagarna har spenderats med Söt, som har semester. Vi har badat, solat, pussats, ätit mat. druckit öl, sovit och bara umgåtts. Väldigt härligt att någon är ledig nu när jag helt plötsligt har semester fram till 27e augusti.
Nu ska jag nog hoppa ner i sängen och sova, har en massa sömn att ta igen sen jobbet jag haft. Dags att bygga upp lite självförtroende och få bort stressutslag nu när jag är ledig. Ska till och med unna mig en ansiktsbehandling om någon vecka eller så.
Söt är på fest, men skulle rumla hem till mig framåt småtimmarna. Haha, alltid lika kul med fulla människor, så länge det är någon man tycker om i alla fall....för att inte tala om att tycka om väldigt mycket!

Hur ska jag göra?

Går och fundulerar över mitt jobb. Är det värt att fortsätta slita där i några veckor till eller ska jag säga upp mig och helt enkelt vara ledig i 10 dagar innan jag börjar min nya utbildning? Trots allt har jag slitit där hela sommaren och nu känner jag mig mer än måttligt trött på alltihop. Pengarna är inget argument för att jag ska vara kvar, 79.60 är ingen lön att hurra över. Egentligen finns det ingenting rent konkret som väger för att jag ska stanna där augusti och september ut. Jag ska börja en utbildning i en annan stad som jag måste pendla till och jag kommer inte klara att ha 2-veckors schema när tentor och annat som har med plugget att göra, börjar dyka upp. Den största anledningen till att jag inte bara säger upp mig är att jag är för feg. Jag vågar helt enkelt inte säga till mig chef att jag slutar, tror att han skulle bli galen. Kanske är det bara jag som förstorar upp allting. Han kanske resonerar som mig, att jag trots allt arbetat alla tider jag blivit tilldelad. Faktum är att på söndag är högsäsongen faktiskt över, i alla fall enligt Lisebergs öppettider. Så det så! Jag får väl fortsätta fundulera över hur jag ska göra.

Nu ligger Söt på min soffa och är rastlös över att vi inte kommer ut i solen. Därför är det dags att gå ut till innergården och mysa på en filt i solen. Sämre kan man ha det innan jobbet.

Nytt hår...

Jag har ju färgat och klippt mitt hår, igen. Kommer en bild på updaten. Full och go med Linda och Co på Kings Head.


Varför köpte jag inte den här hatten i Dublin?!


Natt...

Varför är det så himla skönt att sitta uppe på natten? Visserligen är jag för pigg, även om jag inte är pigg i dess rätta bemärkelse, för att sova när jag jobbat. Men det är något med nattetid som är härlig. Precis sett på en film, Jarhead, mycket bra film faktiskt. Nu sitter jag och slösurfar och lyssnar på Weeping Willows. Har ni inte lyssnat på dem tidigare tycker jag att det är dags. Ett av sveriges i särklass bästa och mest stilrena band med landets i särklass bästa sångare, Magnus Karlsson (OBS! Ej att förväxla med schlagerfjanten som dyker upp överallt).

Åkte till Söt efter jobbet igår, eller rättare sagt han hämtade mig. Han gick iväg till jobbet imorse och jag blev väckt av pussar och en pojkvän som inte ville gå till jobbet. Sov ett par timmar efter han gick. Första gången jag var ensam i hans lägenhet, kändes bra och lite konstigt på samma gång. Saknade ju honom i hans lägenhet. Lofade runt i hans hårdrocks T-shirt en stund. Tittade lite på TV på hans enorma TV. Diskade, bäddade sängen och pysslade lite hos honom. Skrev en kärleksfull lapp och la på bordet i köket som han skulle få läsa när han kom från jobbet. Var en mysig morgon helt enkelt, trots att varken Söt eller hunden var hemma. Söt ringde sedan och var väldigt lycklig över det som stod på lappen, vilket gjorde även mig glad.
Vad händer med mig, jag trodde verkligen inte att jag var såhär mysig. Inser hur mycket jag tycker om att skämma bort och pyssla om Söt. Beror nog på att han är likadan mot mig, handlar nog helt enkelt om att jag är kär.

Nu ska jag i alla fall läsa lite och sedan sova. Natti.