Jag kom in!

Yes I did! Weeihoo. Nu är det bara en månad kvar tills jag flyttar till gbg. Ska bli hur underbart som helst. Ska hyra min brors lägenhet, 3a, i centrala stan. Jag är lycklig.
Haft en lätt släng av bakfylla idag, största dagen har gått åt till att sova och ligga i soffan. Tror tyvärr att jag håller på att bli sjuk, det är lite opepp. Just nu är jag omänskligt trött.

En vecka kvar sen är jag hemma hos familjen för att fira jul. Ser väldigt mycket fram emot det eftersom jag känt mig väldigt ensam här uppe under hösten. Som min kära vän Jessica uttryckte det idag, angående att hon kände sig ensam på festen igår. "Man är omgiven av alla dessa människor men inser till slut att det bara är ytlig vänskap". Så är det. Men jag har haft två riktigt bra år här uppe i Karlstad, men det blev inte riktigt detsamma efter att Hanna, Po och Åsa flyttade härifrån. Ser fram emot att flytta, börja på nytt universitet och börja om lite grann på nytt. Den här hösten har varit jobbig och ensam på många sätt. Dock har jag med mig en hel del nyttiga erfaenheter som jag är glad att jag idag kan hantera även om det skurit i mitt hjärta många gånger under hösten. Sanningen är bitter men ändå ljuv. Känner att jag trots alla turer fram och tillbaka under det senaste halvåret står som en starkare människa. Det har gjort ont och än idag kan det hugga till ordentligt inom mig, men inte på samma sätt nu som för några måndader sen. Det känns bra och därför tror jag också att jag vunnit en del på att vara stark och inte blotta min innersta känslor, jag vågade helt enkelt aldrig. Men en sak jag är medveten om idag är att jag förtjänar en snäll och omtänksam människa. Precis som alla mina andra vänner gör. Några av dom har lyckats hitta dom och andra är som jag ganska bitter och cynisk. Men så är det!

Nu är det sängen som gäller och många timmars sömn. God natt kära läsare!

Missförstånd

Po!
Du har inte riktigt förstått det hela rätt. Jag tycker egentligen inte alls om männiksor i åldern 7-19 men det råkar vara så att det faktiskt är rätt stor skillnad på att arbeta med dom. Jag lovar dig att dom inte alls är lika pissigt jobbiga i skolan som de är på bussen, på stan eller vart du nu kan hitta äckliga fjortisar.
Jag är lika stor misantrop som dig Po och det är verkligen något vi ska vara stolta över. Varför tycka om folk liksom? Förutom de utvalda och självklart älskvärda.
En annan grupp människor som är fruktansvärt jobbiga är mammor med barnvagnar! Fan vilken plats dom tar!! Gaaahhh! Fick trängas som jag vet inte vad inne på H&M idag för att det var en barnvagnskolision.

Jag är glad idag. Fråga mig inte varför men idag råkar det helt enkelt bara vara så!

Efterlängtade lördag

Äntligen! Äntligen, äntligen, äntligen!!!! Lördag.
Som jag har längtat. Jag är ledig. Det är en helt underbar känsla. För er som inte vet har jag nu avverkat två av mina fyra veckor med praktik. Trivs med min praktik och känner att det trots tvivel är rätt utbildning jag valt. Dessvärre är det tufft. Riktigt tufft. Vet inte om någon utav er läsare någonsin jobbat på ett högstadie? Antagligen inte, men ni kan ju kanske minna er tillbaka hur ni var som högstadieelever. Måste ändå säga att det inte alls är så hemskt att "jobba" på högstadiet som många tror. Visst, det är ett tufft tempo och mycket som händer högt och lågt bland elever och däremellan ska man klämma in undervisning. Men det går och det är kul! Igår fick jag en hel åttonde klass att skriva och diskutera dikter. Det är inte dåligt alltså. Var sjukt nervös inför lektionen, trots att jag var nöjd med min planering.
Hade med en del låttexter när jag presenterade olika typer av dikt. Däribland Rage against the machine, Latin Kings, Svenska Akademien mfl. Det var nog det som gjorde att de tyckte det var lite ballt trots allt. Efter lektionen stannade dom "balla" killarna i klassen kvar och diksuterade Rage against the machine med mig. De trodde inte att en lärare lyssnade på sån musik. Men det fick jag sagt till dom att det finns det visst vissa som gör!  Jag va nöjd.

Men idag är jag ännu mera nöjd. Ja, nöjd är nog dagens ord. En helt ledig lördag framför mig. Städade och tvättade i torsdags så det behöver jag inte göra idag. Ligger i sängen med täcket uppdraget till hakan och datorn på magen. Har inte tänkt flytta mig härifrån på ett tag....
Ska även på fest ikväll! Tjohoo. Min kära vän Seb ringde i förrgår och berättade att hans film är klar så de skulle ha filmvisning och partaj. Det kan ju inte bli fel. Jag är även inbjuden till den exklusiva förhandsvisningen innan de flesta andra till festen kommer. Haha. Som sagt, det kommer inte bli fel.
Po! Jag har även laddat upp med massor mörk öl.

Annars väntar jag ihärdigt på beskedet från VHS som jag hoppas kommer senast nästa fredag. Men jag vill veta nu, nu, nu, nu, nu, nu, nu!!!

Emelie, jag köpte faktiskt julmust i tisdags och jag har inte blivit sjuk. Aningen bubblig i magen av musten, men det hör ju till. Hehe.

Miss you all guys! Era kommentarer uppskattas mycket. Dock är min blogg lite inaktiv ibland. Nuförtiden och två veckor framåt är jag en sjukt upptagen kvinna. Ojoj. Men jag mår bra, ni behöver inte vara oroliga för mig.

Puss!

Bra jobbat Isa!

Riktigt smart gjort att stava fel på föregående bloggs rubrik. IRONISK MISÄR skall det stå.
Är man förresten sjuk om man är sugen på julmust??

När det ändå lackar mot jul:

Topp 10 jullåtar

1. The Fairytale of New York - The Pouges
2. So this is christmas - John Lennon & Yoko Ono
3. Rudolph the rednosed raindeer
4. Rockin' around the christmas tree
5. Blue christmas -Elvis Presley
6. Jingle bell rock
7. Santa Claus is comming to town -Bruce Springsteens (den bästa versionen)
Nä, jag kom inte på några fler...kanske senare. Mitt huvud är ju fullt av snuva....

Ironiks misär

Ja det kan man minst sagt kalla min situation just nu. Speciellt där jag bor. Jag har snart bott i samma korridor i 2 år och jag har aldrig förut varit med om något liknande. Den här terminen, som snart tack och lov är slut, är det vidrigaste jag varit med om. Korridoren har förfallit totalt.
Folk har slutat diska och låter därmed disken stå i diskhon så att den person som faktiskt diskar sin disk inte kan komma åt kranen utan måste lyfta undan all skit som ligger i vägen. Det kan bestå av blandad kompott från gamla makaroner till lax. Mindre trevligt helt enkelt. Mjölkpaket får stå framme tills någon (jag) får ett utbrott och häller ut skiten som då stelnat till någon créme fraiche liknande massa som luktar gud vet vad! Matrester står framme och bildar en riktigt obehaglig bakterieflora som osar runt i köket.
Inte nog med hur det ser ut och luktar så beter sig folk riktigt illa. När jag efter en kväll på puben kom hem fick jag (av olyckshändelse) en träpall i käften så min läpp svullnade upp och jag liknade för några dagar Olinda. Mindre kul. Efter det har en person varit helsur på mig, vilket jag iof inte bryr mig det minsta om, men ändå. Vem är det som ska vara sur i så fall? Den person jag bad be mig om förlåtelse eller jag som fick en träpall i munnen? Jag vet, det är helt sjukt som helst. Sen har vi en person som åker pendeltåg in och ut på sjukhuset med diverse skador, om man nu kan kalla det, snarare patetiska rop på hjälp som han borde sökt hjälp för längesedan. Jag är så sjukt trött på folk! I synnerhet idioter som överlastar sina så kallade problem på andra människor som inte har någon anknytning till honom. Äh, dra åt helvete är vad han kan göra. Vet även att jag blivit kallad för empatilös, det tar jag gärna om det är så. Men hallå! Nån jäkla måtta får det faktiskt vara! Blir så trött. Men jag har gjort klart för personen i fråga att jag inte vill ha med honom och hans "grejer" att göra. Mer kan jag inte göra, än att sucka då.

Som ni läsare förstår lever jag i en helt sjuk boendemiljö som jag bara vill bort från fortast möjligt. Men förhoppningsvis är den här korridoren snart ett minne blott, oavsett om jag flyttar till Gbg eller inte.

Imorgon ska jag i alla fall till Gbg och träffa nära och kära. Ser fram emot det! Ska försöka att bli mindre förkyld tills dess med.

Puss på er. -Den ironiska misärens härskarinna