Skönt

Idag har varit en skön dag. Var på bok- och biblioteksmässan på Svenska Mässan med en tjej i klassen idag, känns ju som att vi faktiskt befinner oss i branschen numera. Dessvärre var det väldigt dyrt. 180 kr att betala i entré och ingen studentrabatt. Är inte det väldigt konstigt? Det var trevligt i alla fall och vi tittade en stund på Jonas Hassen Khemiri som diskuterade internationell litteratur. Intressant människa, den där Jonas. Vi köpte även lite billiga pocketböcker från Adlibris monter.
Efter mässan gick jag en stund på stan, köpte inget direkt, kände mest för att fördriva tid och kolla på folk. Tog vagnen hem och jag blev så äcklad. Det var galet med folk på vagnen, efter kl 16 är det alltid det, och jag var inknödd mellan två riktigt, riktigt illaluktande och utseendemässigt riktigt ofräscha män. De hade väl inte duschat på kanske 2 år, minst. Visserligen tog ingen av dem på mig eller så men fan vad jag kände mig besudlad när jag kom av vagnen. Blä, blä, blä, blä, blä!!! Känner ni igen äckelkänslan?

På lördag ska jag och Linda till Kontiki. Rockabilly-kväll! Kommer ju bli hur bra som helst. Lääängtar. Lovar att komma med uppdateringar om det.

Förresten kollade jag igenom arkivet i min blogg. Jag slogs lite lätt av känslan att min blogg var roligare förut? Har jag tappat skrivglädjen? I reccon not. Det var i alla fall kul att läsa gamla inlägg.
Nej, nu ska jag se på TV och äta muffins som min älskling hade med sig över hit. Han är på pokerkväll och kommer hem och kryper ner hos mig sen. Helt underbart! Vi har snart varit tillsammans i 3 månader! Det ni. Jag är fortfarande helt överlycklig!



Bild 1: Ja, Isabell kan se väldigt kaxig ut om hon försöker
Bild 2: Hon kan även se väldigt oskyldig ut, även om hon i de flesta fall är skyldig
Bild 3: Min underbara Han, Älskling, Söt, Mattias....
Bild 4: Vi var i helgen ute på en promenad runt Gamle Stan och hittade bland annat en övergiven båt och en stoooor kula utanför SKF som jag försöker krama
Bild 5: Sixten, kompisars nya lilla bebis, 12 veckor och underbar

Snart!

Snart åker jag och min älskling till London!! Närmare bestämt nästa fredag. Kan knappt tro att det är sant att vi ska åka dit, han och jag. Ska i alla fall bli underbart att komma till en för mig obesökt stad.
Mer uppdateringar kommer, nu är det dags för popcorn och TV.

Ciao.

Helgen...

Som väntat blev 50-års festen mest som sådana tillställningar brukar bli. Först väldigt stelt och sedan blir alla onyktra. Hur som helst lyckades jag hamna vid ett bord där det var trevliga människor, bland annat min mormor. Satt några personer i min ålder vid bordet med och de var riktigt trevliga. Såklart serverades det massa alkohol. Ni vet hur det är, bag-in-box. Vem kom på det egentligen? Det ena glaset efter det andra slank ner. Helt plötsligt är Isabell salongsberusad. Lagom pinsamt faktiskt. Min släkt är inte som alla andra, visserligen vet jag inte hur andra släkter är, men jag vet ju hur min är. Många av de människorna som var på festen var kul att prata med i ungefär 2 minuter, sedan tog samtalsämnena slut. Så är det även med personerna i min ålder som var på festen, med några undantag. Vad brydde sig Isabell om det efter x-antal vinglas? Har sällan varit med om att människor bara stirrar på en och går under ett samtal. Jag var inte sååå onykter att jag inte vet vad jag pratade om, jag försökte få människor att släppa loss lite och tjöta som man säger på min dialekt. På det hela taget var det en trevlig kväll, kul att dels se mamma och pappa men även äldre släktingar ha kul tillsammans. Min fasters man spelade luftgitarr och gjorde diverse rock n' roll moves, vi snackar om en gubbe på nästan 63 år!

Söndagen spenderades hemma i Stenungsund. Vaknade super tidigt. Väldigt irriterande. Gick upp och gjorde te och såg på pappas gigantiska tv. Den är bisarrt stor. Haha.
Åkte sedan och hälsade på min kusin och hans familj. Jag satt i deras soffa med barn, katt och hund brevid mig. Jag tror att jag var populär där. Vem smälter inte för en liten kattunge, eller en supergosig hund, eller Tuva snart 1 år eller hennes storebror Max på 4 år?! Det var i alla fall en väldigt mysig eftermiddag.
Kvällen spenderades ensam halvsovandes framför TV:n. Min älskling är nämligen sjuk, eller var det igår i alla fall. Ville så gärna träffa honom men avböjer gärna en förkylning. Han mår bättre idag i alla fall så jag åker hem till honom efter jobbet sen. Då ska det pussas!

Slänger upp lite bilder. Dels på min outfit i lördags, utsikten från lokalen där festen var och bilder på Tuva aka sötast i Sverige och bild på min söta mamma och lilla Tuva.

Stuuurm

Japp idag är det mer eller mindre full storm ute. Mitt redan trassliga hår blev ännu trassligare, ser ut som ett skatbo som möter ett garnnystan. Ja, ni kan väl fundera ut hur det ser ut.

Igår var jag och Söt ute och åt mat och drack öl. Planen var att vi skulle gå och käka på Bishop arms på Järntorget men det var helt fullt med människor. Istället traskade vi in på Andra Långgatan men de ställen vi kollade in där var även de fulla. Till slut hamnade vi i underbara Linnéstan på ett mysigt ställe där vi satt på deras inglasade uteservering och tittade på regnet och lyssnade på den tilltagande stormen. Åt mat och drack öl. Det är aldrig fel med öl på en fredag. Vid närmare eftertanke drack jag öl i måndags med....aja, whatever.
Vi åkte hem och tittade på skräckfilm, 28 veckor senare en zombie-rulle. Orkade inte titta klart på hela filmen, blev sjukt trött. Det jag hann se var dock riktigt, riktigt bra och läskigt.

Ikväll ska jag på occassion (hur det nu stavas) med släkten. Min morbrors fru fyller 50-år. Från början var det meningen att jag skulle köra men det behöver jag inte göra. Kanske kan bli lite småfull med släkten, det händer inte direkt ofta.
Sist jag var på 50-års fest, när min morbror fyllde år, slutade med att alla vuxna sprang runt nakna och hoppade i och ur en stor uppvärmd badtunna! Det var en lätt chockartad upplevelse och min morbrors fru fällde den oförglömliga kommentaren "vuxna karlars snoppar är mycket finare än de yngres!" Well, vi får väl se hur det hela slutar.

Jag lägger upp en bild på min nya tattoo. Kommer nog aldrig berätta om den för mina föräldrar, de skulle nog ja jag vet inte vad. Ni vet väl alla hur föräldrar är. Hur som helst är jag sjukt nöjd och det är det viktigaste. Det är en väldigt fin gaddning.
Jag ska även anmäla Linda till någon fototävling med årets bild på mig och Mattias (Karins pojkvän, inte min, gaaaha varför har alla samma namn ;) ) Anyways, jag har aldrig varit snyggare på bild.


Mitt alterego

Tydligen bor det en liten häst i mig, alternativt åsna. Kolla bara in bildbeviset. Det var inte bara Linda som lyckades muppa till det i helgen. Håll till godo och skratta med eller åt, välj själv, Isafisa aka Hästen. Man lyckas inte bli het på alla bilder....

Skratta, själv ska jag fortsätta bota min förkylning.


 

Min kärlek...

Han är den bästa. Det finns ingen bättre. Han gör mig totalt lycklig och glad. Egentligen går det inte att beskriva känslan.

Igår var vi ute, Han och jag och drack varsin mörk öl på Bishop's på Avenyn. Antar att folk runt omkring oss suckade över vårt beteende. Vi satt och tittade varandra i ögonen, pussades, skrattade, pillade på varandras händer och såg säkert sådär underbart nykära ut. Har inte upplevt den känslan på riktigt innan. Det är underbart. Det bästa är att det håller i sig. 
Han och pratade även om att det skulle vara kul att tillsammans åka till min storebror i Sydney och hälsa på. Ska försöka lägga undan hälften av min lön varje månad så kanske inom en inte alltför lång framtid att vi kan åka. 
Det är även mindre än en månad kvar tills vi åker till London.

Dagens låt är: In the Orchad - Tiger Army


Lite random bilder från helgen....

Jag vet att Linda kommer mörda mig för jag lovade att inte lägga upp mupp-biderna från igår. Men jag mååååste.
Om jag nu inte kommer att skriva i bloggen på ett tag kan det bero på att Linda haft ihjäl mig, ja det återstår väl att se. För övrigt mår jag bra. Tycker det är dags att min Söt kommer hem från Helsingborg snart (han kommer hem i eftermiddag). Rätt skönt att längta så mycket efter varandra, det är ju ännu en bekräftelse på hur på riktigt det är mellan oss.
Jag och Linda fick sommarkänslor igår. Vi satt på min stekheta balkong och delade på en pizza och knäckte ett gäng kalla folkisar. Så mycket sommarkänsla har jag inte haft på hela sommaren i princip. Wierd. Var ute och drack öl igår, inte det minsta bakis idag, jävligt skönt. Insåg att det är sådär kul på uteställen. Däremot var puben som vi började på riktigt nice. Det spelades Cash, Elvis, Swing och annat fräscht.
Anyways, har ni inte sett en snyggare bild på mig ever?!


All in...

Okej, jag fick jobbet! Kändes som en riktig höjare av självförtroendet efter alla turer fram och tillbaka med jobbet i somras.
Jag ska alltså värvar medlemmar till Greenpeace på gator och torg. Jag har fast timlön med 50 kr i bonus för varje värvning jag gör. Idag ska jag vara på utbildningsdag på vackra Hagabion och sedan är det tänkt att jag ska jobba 1-5 kvällar i veckan, fram till kl 21. Min teamledare, eller chef om man vill, verkade hur trevlig som helst. Jag tror på detta, verkligen, denna gången.

Jag och min Söt har även bokat resa till London. Vi åker första helgen i oktober, fredag-tisdag. Det ska bli helt underbart! Han och jag i en grymt häftig stad. Vi har redan börjat prata om vad vi vill göra, förutom att vara äckligt nykära på en filt, hånglandes i Hyde Park. Ser otroligt mycket fram emot det i alla fall. Han är helt underbar, min Han.

Någon som har bra tips på vad man kan hitta på i London, förutom att hångla i Hyde Park?!

Så just nu är det all in för Isabell:
NY UTBILDNING
NYTT JOBB
RESA PÅ GÅNG

Ibland förtjänar man medgång....

Nytt nytt nytt

Har inte hunnit uppdatera min blogg om min nya skola och utbildning.
Jag började i förra måndagen. Dessvärre bestod den dagen av umgänge med kårfjantar. Det som var mest intressant var att kårfjantarna i Borås är än mer nördiga än vad de var i Karlstad. Blev ganska missnöjd med första dagen, trodde vi skulle ha programinformation men icke! Träffade dock en hel del nya ansikten som även de pendlar från Göteborg. Väldigt trevliga tjejer.
Tisdagen däremot var givande. Träffade programansvariga, prefekter och blivande föreläsare. Fick mer insyn i vad det egentligen innebär att arbeta med bibliotek- och informationsvetenskap. På det hela taget känns det som en klockren utbildning för mig.
Som det alltid är i början är det mycket nytt. Nya ansikten, nya tider, nytt universitet (i detta fall högskola). Det känns i alla fall väldigt bra.

Annars blev inte firandet av Mattias födelsedag riktigt som vi hade tänkt, men ändå väldigt mysigt. Han blev i alla fall väldigt glad för boken Flanimals av Rick Garvais (om det nu stavas så...)

Jag ska faktiskt iväg på en jobbintervju för Greenpeace idag. Får återkomma om hur det gick och om jag fick jobbet. Håll tummarna.

More updates to come....tjipp!