My hoods

Det har hänt läskiga grejer i mina hoods inatt. Lufsade runt i lägenheten med teet i handen och precis pussat älskling hej då, så slog jag på TV. BRAND I GAMLESTADEN INATT, EN PERSON OMKOM. Opepp.
Kolla in länken:
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=377973

Som skönt var brann det inte i mitt hus eller på min gata utan längre bort. Läskigt med människor som brinner inne dock.

Dags att fortsätta med plugget. Ciao.

Ångest...

Återigen var den alltför väl bekanta tentaångesten här igen.
Har jag läst på rätt grejer, har jag rätt böcker, kan jag någonting om detta överhuvudtaget, är jag inne på fel spår, har jag läst tillräckligt mycket??? Frågorna och ångesten frodas inne i mitt huvud just nu. Hela lägenheten känns som att den är täck av äcklig fet rökig tentaångest. 
Jag sitter och drar i mitt nyfärgade håret och längtar efter rödvin. Jag vill sitta och dricka rödvin och bli full i Pattie Smith's sällskap. Nynna och gunga med till musiken och tömma glad efter glas. Nej, istället blir det kaffe, te, vatten och juice som slinker ner i strupen, dock till Pattie's toner men blandas tillsammans med böcker och artiklar om Biblioteks- och informationsvetenskap.
Jag vill ha rödvin. Jag vill ha tentan avklarad. Jag är osugen på att plugga. Studentens ständiga dilemma.

Imorgon kommer i alla fall CSN och lön. Orka ha ångest när man behöver fokusera på att läsa, läsa, läsa, läsa, läsa.

Fortsätt rösta i omröstningen längre ner!!!

Omröstning

Tänkte ha en omröstning på min blogg. Ni som läser ska alltså välja ut de personer som ni tycker är mest attraktiva, heta, snygga, apsnygga, balla, smarta, fräna....ah ni fattar kanske. Det vore kul med en motivering till era val. Kom ihåg att ni måste välja både en kille och en tjej, för jämställdhetens skull....

Jag börjar med grabbarna.

Kandidat 1: MIKE NESS

Sångare i Social Distortion. Anledningen att jag valde honom syns nog tydligt. Råhet. Han gör sjukt bra musik.  Grymma gaddningar, kolla in svalan på halsen. Har ni inte lyssnat på Social Distortion, gör det!

Kandidat 2:  JOAKIM THÅSTRÖM

Sveriges enda riktigt äkta musiker. Galet snygg under Ebba tiden och nu passerat 50 strecket but is still going strong. Han imponerar med sin intigritet och sin musik.

Kandidat 3: JOHNNY DEPP

Bild från Cry Baby. Behövs det en närmare förklaring?

Kandidat 4: EDDIE NICHOLS

Söt sångare i bandet Royal Crown Revue. Kolla in bandets videos! Coola som tusan!

Kandidat 5: ROBERT DE NIRO


Back in the days var denna mannen riktigt het. Fantastisk skådis som varit med i många coola filmer. För att vara äldre är han snygg idag med.

Dags för damerna.

Kandidat 1: DEETA VON TEESE

Otroligt utseende. Behöver jag säga mer?

Kandidat 2: MARILYN MONROE

Detta ansikte är fantastiskt.

Kandidat 3: BETTIE PAGE

Frän brud som var rätt vågad för sin tid. Mycket snyggare skönhetsideal då än idag. Tycker jag i alla fall.

Kandidat 4: KITTY JUTBRING


Jag tycker att hon är hur cool som helst! Alla borde vara lite mer som Kitty, köra sin egen stil, även om den råkar innefatta rosa hår. Jag springer på Kitty lite då och då i stan, en vecka i februari sparng jag på henne på Gina Tricot två gånger på samma vecka. Dock hälsar jag inte, hon vet ju inte att jag lyssnar på relationsrådet. ;)

Kandidat 5: BRODY DALLE

Sångerska, gitarrist och låtskrivare i bandet The Distillers. Ball och snygg brud.

Rösta nu då, rösta rösta rösta!

(Det kanske är ganska uppenbart att jag valt personer i min egen smak)

Ny design...

Vi får väl se hur länge jag behåller den här designen. Jag tycker nog ändå att jag fick till en mer seriös look med en gång. Med andra ord ska jag försöka bli mer seriös i mitt skrivande av bloggen. Blir så inspirerad av alla duktiga skribenter som skriver bra texter på sina bloggar. Ämnet kommer nog fortfarande kretsa kring mitt liv, blir nog enklast så.

Vardag igen...

Helgerna går alltid så fort. Oftast gör de det för att man verkligen njuter av att vara ledig och har kul. De senaste helgerna, efter att vi kom hem från London har jag inte gjort speciellt mycket. Det beror nog på att jag varit väldigt trött. Inser att det tar på krafterna att pendla mer än vad jag trodde att det skulle göra. Men det är bara att bita ihop. Det faktum att jag inte är schemalagd mellan den 15 december och 11 januari gör det ju värt att gå upp tidigt på morgonen och åka iväg resten av hösten. Schemat blir tuffare från och med 29e oktober. Då ska jag vara i skolan mellan 9-16 i princip fyra till fem dagar i veckan. Lägg till två timmars pendling på det varje dag så har vi Isabells sociala liv....aja. Som sagt, det blir en skön ledighet under december.

Helgen som gick var väldigt skön. Fredagen ville jag umgås med folk men ingen kunder så jag åkte hem till Mattias och kollade på Tv på hans stora Tv. Sen kom han hem och var lite full och söt. Somnade som en stock efter att ha sett en hel kväll med bara deckarserier, CSI NY, Criminal Minds och Cold case. Mellan CSI och Criminal minds hann jag med en halvtimme av filmen Min bäste väns bröllop på ettan. Criminal Minds är faktiskt en riktigt bra serie. Under natten väcktes vi inte av någon galen kärring. Förra helgen väcktes vi av en galen kärring som stod ute på gatan och slog med ett rör på staket samtidigt som hon skrek. Lite läskigt. Dagen efter såg vi att hon hade förstört rabatterna. Det händer farliga grejer i Partille....hehe.
Lördagen började lugnt i soffan med frukost och Michael Moores senaste, Sicko. Sen blev det fönstershopping, både jag och älskling är luspanka. Hittade såklart grejer jag ville ha, men nej då, det får vänta.  Fast en flaska vin hade vi råd med. =)
Gick hem och lagade till en suverän lasange. Sen såg jag Rattatouille. Efter det blev det en lååång promenad.
Sen kom det hem lite polare till oss och vi såg på film, käkade massa chips (ångest!!) och drack vin. Kände mig som en zombie med vin i hjärnan och magen full av chips. Men det var en kul kväll i alla fall. Trots chips ångesten. Är det bara jag som har svårt att sluta äta chips när man väl börjat? Jävla chips, vem kom på idén med att det är gott egentligen.
Söndagen började lugnt den med. Åkte och hälsade på Mattias föräldrar en snabbis. Mmm...donuts and coffeeeee. Sen åkte vi på en roadtrip och kollade läget lite. Det var kul.
Well, min blogg har blivit lite mer av en dagbok om vad jag gör. Kul att läsa kanske, eller så är det inte det vad vet jag. Nu ska jag i alla fall försöka läsa heeela långa dagen. Tenta på fredag.



1. Min pojkvän lämnar små söta spår efter sig i min lgh, bland annat en tandborste i badrummet. Me like
2. Pigg och glad på väg till föreläsning (not)
3. Mitt kusinbarn blir bara sötare och sötare
4. Jag och mamma var barnvakter förra veckan och det såg ut som hon trivdes med det

Måste ses...

Har precis sett den fantastiska filmen Rattatouille. Jag har skrattat mig genom hela filmen. Sjukt rolig och snyggt animerad. Gillar ni animerade filmer är denna en måste se film. Ett riktigt måste. It made my day. Seså, spring till närmaste biograf eller surfa in på piratebay.

Trevlig helg!




Önskelista

Det är väl inte bara jag som känner att man behöver massa grejer under hösten. Grejerna behövs inte enbart under hösten utan fram till typ april! Inte konstigt att grejerna man behöver nu kostar ganska mycket pengar. Vilket är mindre kul.

Jag behöver (verkligen!!):

Varm (!!) jacka
Varma skor (inte en till vinter med Converse och isiga tår)
Varm halsduk
Vantar

Detta kanske inte låter som speciellt mycket grejer. Men de kostar ju! Hur ska jag finanisiera min inköp? CSN beräknar inte en budget med vintergarderob. Inte heller är det kul att köpa vinterjacka. Jag är sjukt kräsen vad det gäller jackor. Jag gillar inte pälsiga grejer, inte dun, inte för kort....ah ni fattar. Jag får väl ta och lägga nästa helg på tråk-shopping som dessutom kommer länsa mitt konto, återigen.

Visst älskar vi alla i-lands problem??!!

Nu ska jag på föreläsning. Take care!

Funduleringar...

Helt plötsligt innehar typ alla en sida på Facebook. Även jag. Egentligen är jag inte överförtjust. Många tycker den sidan är så hipp därför att "där kan man ju hitta massa gamla kompisar". Jasså, kan man? Jag har märkt att männiksor helt plötsligt tänker på mig som deras vän. Kul tänker många, inte jag. Som det ser ut på min Facebook har jag ca 66 "vänner". De jag själv valt att lägga till som vänner är verkligen mina vänner, på riktigt. Sen ploppar det upp en massa människor från en svunnen tid som helt plötsligt vill ha kontakt med mig på nätet. Till vilken mening undrar jag. De var uppenbarligen inte speciellt intresserade av att vara vän med mig när vi väl gick i det där förbannade högstadiet på den där förbannade ön. Så varför detta plötsliga intresse nu?
Många tycker väl att det är nostalgi med att återse gamla ansikten från det förflutna och minnas tillbaka till de gamla goda tiderna. Uppenbarligen tillhör inte jag den skaran som tycker det är kul att minna sig tillbaka till högstadietiden. Det finns en enkel anledning till det nämligen att den tiden sög, den sög fett! Hela den perioden bestod av hypade hormonstinna idioter som alltid tävlade om att vara snyggast och bäst. Det var det viktigaste. Men eftersom jag varken var snyggast eller bäst så hade ju inte jag så mycket att hämta. Därför hade jag ju inte speciellt kul heller. Ingen av de som jag umgicks med på högstadiet har jag inte någon som helst kontakt med idag. Det beror på att jag inte vill träffa de människorna. Det räckte väl att jag tvingades gå i samma skola med dem i 3 eller 6 år?! (Måste inflika att Zarah och Karin gick jag med i parallell klass i högstadiet men vi började först umgås på gymnasiet, och de vill jag ha som vänner för de är bra människor!)
Jag tror att jag har avslagit 5 vännerbegäran av sådana människor och alltid när jag gör det känner jag mig som en dålig människa. Men jag vill ju inte ha kontakt med dem! De påminner mig om en skola i kris, äckliga korridorer, mobbing, elakheter, slag, spott, vidbränd mat, tafsande, osäkerhet och taskiga genomskinliga "kompisar".
Jag gillar själva idén med Facebook och den är ganska kul, men varför är folk helt galna med att leta upp passerade vänskaper som aldrig kommer att tas upp igen. Jag är inte mycket för sådant där. Kalla mig pessimist, men jag vill aldrig aldrig aldrig mer behöva känna det utanförskap och uppleva alla hemskheter som hände under den tiden.

Idag har jag mina vänner som jag vill umgås med. Jag har inget behov av ytliga "hej-vad-gör-du-nuförtiden-ångest-kontakter".
Nog om det.

På bussen på väg till föreläsning fick jag ett sms som kind of made my day:
Du är det bästa jag vet gumman. Du vet det va? Älskar dig i msassor =) Puss puss

Har jag någonsin nämnt att min pojkvän är det underbaraste som finns! ;)

Radiotjänst...återigen

Sådär! Då var det gjort. Ni som läst tidigare inlägg har koll på mina turer med Radiotjänst. Men nu jävlar är det fixat. Har dragit lite på att ringa igen, är sämst i världen när det gäller att ordna "viktiga" samtal. Tycker det är sjukt tråkigt! Men så idag tog jag tag i telefonen och slog sifrrorna till Radiotjänst. Jag har nämligen sålt min TV och bör därför inte längre betala någon avgift. Handläggaren var hur trevlig som helst och nu är det ordnat! Ingen med TV-licens för min del. Inte har jag några planer på att bli politiker heller så kvällspressen behöver jag inte oroa mig för. Så det så!

Nu ska jag fira detta med en Ipren mot min mensvärk och att sedan åka till gymmet och fylla på mitt kort och sedan på föreläsning. I'm soooo good.

Sweet ass

Det skulle man kunna säga om denna helgen so far. Är av diverse anledningar trött och relativt orkeslös.Hittills har vi (älskling och jag) varit ute och druckit en öl, med betoning på en, igår. Sedan fick jag mensvärk och älskling var också trött så vi gick till BK och sen åkte vi hem och båda somnade som grisar. Efter att känt mig sliten igår vaknade jag upp idag och kände mig riktigt pigg! Så skönt. Sen hade jag och älskling vår (numera) obligatoriska lördags-softar-morgon. Extra mysigt var det idag när Token (hunden) var hemma och ville leka och ha massa uppmärksamhet.
Älskling sprang ett lopp idag, 8 km, som jag och min bror tittade på. Älskling blev bara lite knäckt när det visade sig att en gubbe som var född 1941 hade sprungit 40 sek snabbare än honom. Jag bara garvade.8 km på 36 minuter tycker jag är väldigt bra! Jag skötte mig även bra som väskhållare/funkionär åt älskling.
Nu ska vi fixa tacos och ikväll ska vi hem till några polare och spela Nintendo Weeeee (hehehe). Det kommer bli sjukt kul. Jag är laddad. Vi får väl se hur många brutna ben vi kommer hem med inatt. More to come.
Have a nice weekend folks!

Hemma igen...

Jaha, då var vi hemma från London igen. Kom hem igår på förmiddagen.
Resan har varit helt underbar. Inte en droppe regn på fyra dagar i England! Slå det liksom. Vi har kunnat traska runt i lätta kläder utan paraply. Vår bästa investering var att köpa 3-dagars kort med Underground. Det gjorde att vi kunde ta oss runt hela staden utan större problem. Vi tog Tuben och använde den till transportsträckor och traskade runt i de stadsdelar vi besökte. Undra hur många steg och kilometer vi traskat egentligen?!
Vi har hunnit med precis allt vi ville göra och lite till. Vi har även shoppat en del. Mattias lyckades hitta en del coola grejer som inte går att få tag på i Sverige och även jag hittade lite grejer. En keps, en klänning och lite småsaker till lägenheten, typ glasunderlägg som älskling överraskade mig med i Camden Town.
Camden Town var riktigt häftigt. Det blev mitt och Mattias favoritställe! Folk myllrade omkring på coola gator och i en grym Lock Market där man kunde köpa mat från alla världens hörn. Vi föll för det turkiska köket. Vi hittade även ner till Regent's Canal och fick en promenad som var alldeles speciell.
Vi har traskat runt och slagit oss ner och druckit öl när vi har varit sugna och bara haft det helt underbart tillsammans! Det är lite svårt att återge resan med ord för det har verkligen varit helt underbart. För att ni ska se hur bra vi haft det slänger jag upp lite bilder....


London- here we come

Ikväll bär det av! Äntligen.

Skrev klart min hemtenta igår kväll, efter mycket pillande och redigerande blev jag till slut nöjd. Ska åka till Borås och lämna in den. Känns lite surt att man inte kan skicka in tentan via mail utan måste åka till Borås och lämna in den. Life is hard sometimes. Känns riktigt skönt i alla fall att den är klar.
När jag kommer tillbaka till Göteborg ska jag fixa lite grejer. Låna om Loonley Planet boken om London. Köpa en ny necessär, min gamla var grymt sunkig. Skulle kunna tro att det bott en punkare där i de senaste åren.
Anyways. Ska packa i eftermiddag, kanske vila en stund, låsa lägenheten och möta älskling. Hans pappa kör oss till fancy airport Säve!!!!
Vi kommer vara framme relativt sent ikväll så vi går nog ut och sänker några öl och sen tillbaka till hostellet och nannar.

Jag tror att jag kommer vara sjukt opepp på att åka tillbaka till Gbg efter London...men jag lovar att jag kommer hem igen. Ha en bra helg. Kommer med uppdateringar när jag är tillbaka!

Peace out....


Sucka!

Ibland går det sådär med att skriva hemtenta! Grejen är den att jag inte har mycket kvar att skriva. Men det går otroligt segt just nu. Har haft en paus ett tag nu. Borde egentligen fortsätta skriva. Roligare att blogga!
Lägger upp lite bilder från i lördags....

IMORGON ÅKER JAG OCH MATTIAS TILL LONDON!!


Radiotjänst

Den mest störande instansen som finns i Sverige?! Jag har några månader varit duktig och betalat min tv-licens men när den ena fakturan efter den andra dimper ner på 499 kr känner jag att min plånbok säger nej. Hur ska det finnas möjlighet att jag som student ska ha råd att betala det?
Därför ringde jag nyss till Radiotjänst och samtalet utspelade sig som följande:

-Jag: Hej! Jag vill avanmäla mitt TV innehav för min TV har gått sönder och jag har inte råd att betala reparation för den och därför kan jag inte heller betala TV-licensen.
-Kvinna: Jaha. Är TV:n kvar hemma hos dig?
-Jag: Ja, men den fungerar ju inte så jag kan inte använda den, dessutom står den på vinden.
- Kvinna: Jaha. Men jag kan inte göra en avanmälan förrän din TV är ute ur ditt hus.
-Jag: Men jag kan bära ut den nu....
- Kvinna: Nej. Återkom när du gjort dig av med den.

Hur dum är jag som säger som jag gör? Grejen är den att jag gärna skulle betala TV-licens om den inte vore så satans dyr! I min faktura från Radiotjänst står det, "för 1996 kr per år får du en oberoende tv och radio utan reklamavbrott....." Jaha. Men tänk vad de 1996 kr kan vara avgörande för min ekonomi?
Man känner sig så maktlös. Hela tiden ska man betala massa avgifter hit och dit.
Nu ska jag fortsätta skriva på min hemtenta och imorgon ringer jag och säger att jag BURIT ut TV:n från min lägenhet, den är på tippen. Up yours Radiotjänst!

Bara en liten kommentar

Sitter och pluggar och har på SVT i bakgrunden. Vår skolminister är med i en intervju. Jag måste bara säga att jag ogillar honom skarpt. Trångsynt jävla gubbe! Återigen, varför röstade folk förra året på alliansen?! Jag kan verkligen inte förstå det. Verkligen inte. Usch.

Måndag igen

Visst är det måndag igen, det har även blivit oktober och det regnar. Allt är som vanligt. Jag tycker faktiskt väldigt mycket om oktober. Man kan med gott samvete klä sig i varma, sköna kläder i mörka färger. Inte behöver man springa omkring i färgglada sommarlinnen längre. Inte för att jag klär mig färgglatt bara för att det är sommar heller, aja min ni fattar grejen. Det är mysigt att dricka morgon teet framför morgon-TV:n när regnet piskar på fönstret. Vi får väl se hur kul jag tycker det är om en månad, men nu njuter jag i alla fall.

Helgen som gick var en riktigt bra helg igen. Fredagen spenderades med att skämma bort mig och min älskling. Vi köpte god mat, godis och drack öl framför en film. Vi var båda trötta efter veckan som gått och somnade rätt tidigt, i alla fall älskling gjorde det.
Vi vaknade upp på lördagsmorgonen och hade en mysmorgon med frukost och film och mys. Sen gick vi i lite affärer och kollade in lite roliga grejer. Köpte dock bara ett diadem och stay-ups. Planen var inte att gå klädd i enbart det.
Åkte hem till mig. Käkade, sov och drack kaffe tills jag insåg att jag var tvungen att börja göra mig iordning. Jag och Linda skulle till Kontiki för King O' club. Vi var lätt snyggast i stan. Bilder kommer. Min nya klänning är helt underbar. Go 50's go!
Kvällen var riktitgt kul och lagom många öl intogs tills jag kände för att åka hem. Det var även spelning med bandet Buckshots som svängde ordentligt. Helt underbart, längesedan jag såg en spelning nu.
Åkte hem till älskling och gosade lite med hunden innan jag kröp ner hos älskling som sov som en gris.
Lyckligtsvis nog var jag inte bakis när jag vaknade. Åkte hem till mig med ambitionen att börja skriva på min hemtenta som ska vara inlämnad på fredag men det gick inte så bra, det gick riktigt apdåligt om jag ska vara ärlig. Spenderade dagen halft apatisk med att kolla på repriser på TV och hinka kaffe. Insåg till mitt förtret att jag blev lite bakis, det visade sig mest genom att jag var väldigt trött och seg.
Gick på bio med älskling på kvällen. Såg på Farväl Bafana, en riktigt bra film om Nelson Mandelas livsöde och fängelsevistelse. Jag och älskling försökte få med lite folk på bio men tydligen ville eller kunde inte några av våra vänner. Ibland undrar man vart spontaniteten tagit vägen? Måste man ha planerat i flera veckor för att gå på bio?! Vi hade i alla fall en skön söndag och när vi kom ut från bion spöregnade det. Nej förresten, någon stod och hällde vatten rakt ner på oss människor.

Nu är det inte många dagar kvar tills vi åker till London. På fredagkväll bär det av! Om jag har resfeber? Svar ja.