Aj aj aj

Snälla ni, tro aldrig att läsa till bibliotekarie är något flummigt och enkelt. Aj aj vad fel ni har i så fall. Just nu håller jag på att lära mig system för hur man katalogiserar. Att katalogisera innebär kortfattat att ordna och samla fakta om dokumentet som gör det sökbart för användarna. Helt enkelt "bakom-kulisserna" arbete för att sökningar via bibliotekets katalog och databaser ska gå så fort som möjligt. Kan tyckas simpelt. Nej då! Det finns ungefär 100 miljoner regler som alla har undantag och särskilda regler. Jag tyckte att det var knivigt att läsa svenska grammatik när jag läste på lärarprogrammet. Ärligt talat så var lärarprogrammet en spott i havet om man jämför med min utbildning. My god!
Vi började vår kurs om katalogisering i måndags och har tenta på tisdag! Så här sitter jag och har rå-panik-ångest för hur jag ska lära mig allting.
Så snälla, tvivla aldrig på en bibliotekaries utbildning eller kunskaper. Vi må vara den lägst rankade akademiska utbilningen med sjukt dåligt betalt men shit vad vi får plugga! Bara så ni vet.

Ikväll ska jag gå på Göteborgs Operan med min kära mamma. Vi ska se My fair lady. Ska  bli skönt att koppla av plugget för en stund. Ärligt talat finns det risk för att jag håller på att bli knäpp. På riktigt alltså.

Förresten, nu har jag en schysst 50-tals bob med lugg. Det ni. Min frisör gjorde underverk med mitt hår.

Puss på er.

Bajs...

Det regnar. Regn, regn och regn. Är trött på att pendla. Är trött på att få ont i ryggen av att sitta i en buss för att sedan sitta i timmar på föreläsning. Jag är trött på att min lugg är för lång och jag är trött på att ha blöta sockar. Jag är trött på att vara trött. Jag är trött på att ha torr hy. Jag är trött på att ha tentaångest.

För att råda bot på allt detta har jag en handlingsplan!

Igår köpte jag ett nytt (dyrt) rouge från MAC och en sprillans fabulös mascara från samma märke. Sjukt nöjd. Sedan gick jag till The Body Shop så nu luktar jag kokos igen, bodu butter you know.
Imorgon skippar jag skolan och går och tränar och pluggar hemma så jag slipper den förbannade bussfärden. Dessutom fick jag en klipptid till imorgon så nu behöver jag inte ha hår i ögonen längre.

Ah, så nöjd!

Jag och sötnos håller fortfarande på med våra planer. Vågar inte riktigt avslöja än...

Puss på er i regnet.

Livskvalitet

Det känns som att jag har ett nytt inneord - livskvalitet.

Slutade tidigt i skolan. Trängdes bland diverse odörer och människor på spårvagnen och fick äntligen dimpa ner i min soffa och dricka kaffe. Just nu ösregnar det med verklig betoning på ösregnar. Det blåser tydligen en massa med. Själv sitter jag i mysbralls med laptopen i knäet och kaffekoppen på bordet. Just nu njuter jag otroligt mycket. Jag behöver verkligen sådana här pauser inemellan allting. Underbart.
Det som känns mindre underbart är att jag ska vara på ett möte med jobbet kl 16. Pust. Vädret utanför min varma och trygga längenhet lockar inte. Inte det minsta.

Jag och min sötnos smider planer. Storslagna sådana dessutom. Lovar att komma med uppdateringar på den punkten. Innan ni hinner tänka tanken, nej jag är inte med barn.

Vad gör ni i helgen? Själv ska jag handla godis för mina sista 90 kr och slappa och tjäna pengar.


Läs läs läs

Bästa bloggen jag hittat. En ny vän. En ny inspiration. Ett nytt språk. Jag är kär i Mia. Seså, läs läs läs.

http://www.mama.nu/blogg/mias-blogg/

Pank is the shit

Grannens musik har tystnat. Hoppas jag i alla fall. Satte som sagt upp lappen vid entrén i trappuppgången och den skrikiga rosa färgen går ju inte att ta miste på. Sedan dess har jag faktiskt inte hört någon musik. Fast jag ropar inte hej än, han känns inte så pålitlig och han är ett gubbslem. Men tills musiken höjs igen njuter jag.

Idag är jag ledig och det kan jag säga är välbehövligt! Ärligt talat, att pendla till skolan tar enormt på krafterna. Min sötnos tog sovmorgon imorse och vi gick upp och drack te tillsammans men när han åkte till jobbet gick jag och la mig i sängen igen. -LIVSKVALITET!
Jag har ingenting inbokat idag, förutom träning. Är grymt glad över att jag kommit igång igen. Var på ett spinning pass igår som var helt galet. Då har jag tränat mycket spinning men det här passet tog priset. Det var ju inte alls dåligt eller så, snarare kände jag mig som Bridget Jones efter passet.

Är det någon mer än jag som är pank som en kyrkråtta för tillfället? Jag har 90 kr kvar på mitt konto. Oj vilken rolig helg detta kommer bli. Ska jobba på lördag så det är rätt skönt, att tjäna pengar när man är fattig. Ska hitta på skojiga saker med min sötnos istället. Vi är ungefär lika fattiga han och jag. Då är han ändå Ericsson anställd. Hehe, han ska ju till Boston 12mars så det är därför han är fattig.

Jag funderar på att baka. Har inga ägg hemma men typ allt annat man behöver för att baka. Ska se om jag hittar något bra recept. Förslag någon?!



Det har varit vår några dagar under februari! I just love it....

So long.

I had enough!!

Vad tror ni om lappmetoden?? Jag försöker få med mig de övriga grannarna på samma sida. Det är väl ingen annan än jag som vågar säga till gubbslemmot. Åker hem till Mattias och pluggar det sista inför tentan imorgon. Orkar inte knacka på igen och be honom sänka, speciellt inte med tanke på att han i princip var näck sist jag knackade på. Idag har det låtit som att han haft en hel samba orkester på besök. I HAD ENOUGH. Nu är det snart krig.

image212

Skulle användt en svart penna istället för att förstärka mitt agg. Men rosa är kitsch och kanske fattar el gubbo poängen. Annars ska han ut. Säger som Bush "we're gonna somk'em out"


Ändrad uppfattning...

Jag måste erkänna. Lätta mitt hjärta. Vara ärlig. Numera tycker jag att Alex Schulman är bra. Faktiskt. Jag har tidigare inte tyckt om hans blogg eftersom den varit rå mot människor på ett sätt som jag tyckt ha varit osmakligt. Men nu. Helt plötsligt kom det över mig -den där snubben är ju frän. Visst är han en "stureplansprofil" och den typen av människor är inte riktigt min kopp te. Efter att han öppet och ärligt förklarade varför han lade ner sin blogg och efter ett tv-framträdande jag såg fick han över mig på sin sida. Sen är det ju ganska kul att han är så ful. Han faller ju inte platt in i mallen för hur en "stureplansprofil" ska se ut. Förlåt, elakt, men kul.
Nu ser jag fram emot:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=708808

Däremot har jag inte lyckats fastna för hans fru. Ajaj. Inte alls. Tycker inte att hon är speciellt begåvad vad det gäller att skriva och hennes blogg är egentligen ganska ointressant. Men vem vet, jag kanske börjar tycka om henne med. Det ska iof mycket till att hon vinner över mig på sin sida.

Nu ska jag färga håret. Förresten, tadaaaa -imorgon ska jag och Sötnos gå och se SWEENEY TODD. Hela jag pirrar för att se detta mästerverk.


Alla fjärtars dag...

...med dem orden väckte jag min snarkande pojkvän kl 5,30 i morse. Vi skrattade hejdlöst båda två och låg kvar i sängen lite längre, men bara lite. Alla fjärtars dag. Är det inte bättre än det traditionella namnet? Jag kommer härmed alltid att kalla denna dag för detta. Mycket nöjd med mitt nya ord, speciellt med tanke på att jag kom på det kl 5,30 imorse. Hutlöst tidigt!

Sitter på jobbet och har väldigt lite att göra. Har 50 minuter kvar att jobba så det är rätt lugnt. En fråga bara, vad hade man gjort om man inte hade haft internet att underhålla sig med?!

Det har varit underbart väder idag. Livet blir mycket lättare när solen skiner och till och med värmer. Jag är glad att jag inte bor i Norrland.

Anyways. På måndag är det tenta igen. Igen. Förstår inte hur man kan klämma in en tenta varannan vecka under 15 poäng. När ska man hinna plugga till tentan när vi dessutom har föreläsningar fyra gånger i veckan. Det är väl inte så mycket att göra åt det förutom att helt enkelt göra tentorna. Kul är det ju inte. Känns bra att ha mitt jobb att koppla bort pluggandet med.

Nu ska jag jobba på i 40 minuter till och sen åka hem till mig där min fina pojkvän väntar. Eller antagligen sover han som en gris. Bara vetskapen om att han ligger där hemma är fantastisk.
Hörde en bra sak på P3 idag. En tjej pratade om kriser och att tar man sig ur kriser blir allting väldigt mycket bättre. Så är det i vårt fall. Även om perioden under jul var mycket, mycket jobbig så var det värt att må dåligt med tanke på hur det har utvecklat sig mellan oss efteråt. Min han gör mig otroligt lycklig!

By the way!! St. Patrick's day har blivit något av en tradition att fira ihop med Hanna. Förra året firades den i ett ösregningt Göteborg och i år firas den i ett förhoppningsvis något mindre regningt Stockholm! Jag har alltså köpt och betalat biljetter till Stockholm. 15-18 mars spenderas i vackra Stockholm med vackra Hanna! Längtar.

Fjärt på er på alla fjärtars dag!

Mellow...

Fan. Varför tar alltid pengarna slut? Jag lever inte ett extravagant liv direkt. Jag är ingen brud som springer efter Ebba von Sydows patetiska råd att köpa det eller det bara för att det är dyrt. Nej. Men trots det är mitt konto inte fett nu, inte alls. Jag har råd att gå till Willy's och handla mat idag men sen är det finito för resten av denna månaden.
Ärligt talat, det är ett stort stressmoment att ha ångest över hur pengarna ska räcka fram till den 25e. Det finns ingen möjlighet.
Ärligt talat, politikerna och alla nötter som bestämmer allting borde ge sig, höj för helvete studimedlet.Hela det där systemet är ganska sjukt egentligen. Vilken student har inte ångest över ekonomin? Räcker det inte med att ha ångest över alla tentor och annat som ska göras. Tänk, 1000 kr mer i månaden och jag hade inte klagat. Aldrig, never.
Igår var jag och Linda på spelning. Det var skoj. Vi skulle sett alla fyra banden men vi pallade bara med 2,5 spelningar. Det var skoj att dricka öl och kolla på live musik.

Nu ska jag plugga sen traska till Willy's och handla ekonomiskt. Bajs.

Puss på er.

Efter några veckors lugn...

Det har varit ovanligt lugnt och tyst i min trappuppgång de senaste veckorna. Jag hade en teori om att min granne antingen var i Thailand och köpte horor (alternativt småpojkar) eller hade avlidit. Jag var så glad. Njöt av att inte väckas av hans fruktansvärt irriterande samba/salsa musik. Ärligt talat njöt jag verkligen varje dag och hoppades att han en gång för alla förstått att han inte kan spela hur hög musik som helst. Sedan insåg jag att han kanske hade dött eller åkt till Thailand för att knulla. (Han är en äckel-gubbe) Mina vänner tyckte jag var hemsk som resonerade så. But hey, i'm a bad person! Hur som helst. Igår när jag trött och matt efter en lång dag gick in i trappuppgången ekar sambatakterna ner till första plan. Jag höll på att gå sönder. Orka ha en granne som spelar slemmig sambamusik. Fan ta den personen som en gång upptäckte samba/salsa musik.
Idag är jag hemma och styr upp mitt liv. Kollar upp sommarjobb, ringer studievägldeare, pluggar, städar -you name it. Allt detta görs till frustrerande sambatoner från grannen.

Han är alltså tillbaka för att terrorisera mig. Vad håller han på med? Detta är faktiskt ett riktigt störande element i min tillvaro. Det har ju visat sig att han inte lyssnar när man säger till heller.
Kunde han inte stannat där han var och fått HIV eller bara dött i en flygolycka? Varför är han tillbaka? Jag vill ha en ny trevlig granne. Pallar inte med ett idiotiskt gubbslem till granne som spelar sjukt dålig musik sjukt högt. Någon som känner till straffen för att anlita en lönnmördare?!



Helgen snart över

Imorgon är det måndag igen vilket innebär väckarklocka och stiga upp ur sängen innan det blivit ljust. Bara att bita i det sura äpplet och börja veckan. Det brukar ju alltid bli bättre när veckan väl startat. Det får man intala sig i alla fall.
Har haft en väldigt skön helg. Var ute efter min tenta i fredags med en gammal kompis från Karlstad, det var ett kärt återseende.
Gårdagen började med träning tillsammans med Johanna och fortsatte med fika i ungefär två timmar med samma tjej. Hur mysigt som helst. Solen sken till och med (att det blåste orkan är ju skit sak samma). Min träningsvärk från föregående träningspass är borta och det gick bra att träna igår igen, även om vissa övningar kändes. Ikväll blir det avslappnande yoga.

Tillbringade resten av lördagen med min sötnos. Vi låg i soffan i princip hela kvällen. Delade på några öl och tittade på TV och film och pratade om allt möjligt som är viktigt och oviktigt. Det finns inga ord för hur mycket jag tycker om den där människan, min pojkvän. Han är bäst helt enkelt. Vovven var med även han. Största delen av kvällen låg han och sussade i min fåtölj. Lyfte lite på ena örat då och då för att vara uppdaterad på vad som hände. Igår innan vi somnade låg vi och småpratade om saker vi vill göra tillsammans. Jag slogs av en otroligt häftig känsla av att vi har hela framtiden på oss att göra saker tillsammans. En helt fantastisk känsla att tänka när min sötnos somnade och jag låg och tittade på honom några minuter innan jag också somnade som en liten gris.

Idag har jag inte gjort så mycket mer än att vara ledig. Var ute med sötnosen och Vovven på promenad en stund. När de hade åkt la jag mig i soffan och var ledig. Somnade i två timmar. Kände att jag ville göra något mer idag så det blir ett pass yoga.

Mitt i allt så tänker jag på männiksor i min närhet som har det jobbigt just nu, det gör ont i mig att se att ni har det svårt.

Tycker ni också att måndagar är jobbiga?