Vad är dealen?

Jag har alltid haft hög acceptans vad gäller grannar och vad som händer innanför deras väggar. Har de fest så fine, jag klagar inte för en annan gång har jag fest och så vidare. När jag bodde i korridor i Karlstad var det verkligen att bita ihop när man skulle sova för att dagen efter gå upp och skriva tenta när resten av huset höll på att riva stället. Då ska ma också tänka på att det var en studentkorridor. Där är det en annan grej. Numera bor jag i en bostadsrättsförening i en trappuppgång med 6 st lägenheter i varje. Vilket alltså inte är speciellt mycket folk i varje uppgång. Jag bor på tredje våningen och min granne på min våning är en mystisk ungkarl. Jag har nog aldrig hälsat på honom, varje gång vi har mötts i trappuppgången tittar han in i väggen och ser allmänt störande ut. Detta har resulterat i att mitt glada "HEEEEJ!!!" har avtagit.
Men det är en sak att man inte vill hälsa och så, men han spelar så hög musik. Jämt! Inte bara på fredagar och lördagar när jag tycker att det är mer okej att dra stereon i botten. Närå, hans äckliga sambatakter ljuder igenom mina väggar på de mest opassande tider. Exempelvis, söndag morgon 7.20, just nu när det är tisdag morgon kl 8. Ni förstår. Jag har funderat på hur jag ska göra, jag bli faktiskt jävligt irriterad. Igår kväll när jag satt och skrev min artikel dånade det i väggarna. Jag var ju själv tvungen att dra upp volymen för att kunna koncentrera mig. Jag trodde ett tag att det bara dånade inne hos mig, men nej. Det ekar i hela trappuppgången. Undra hur det låter för snubben som bor under honom?
Jag vet ärligt talat inte hur jag ska göra. RInga på och riskera att bli knivstucken och be honom sänka en gång för alla? Jag vill ju inte vara den gnälliga grannen, men å andra sidan är det han, ungkarlen i 40-års åldern (fan, det är något med 40-åriga ungkarlar som gör mig äcklad) som är den störande grannen i detta fallet.
När man bor i hyresrätt kan man ju klaga till hyresvärden men hur gör man när man bor i en bostadsrätt? Jag är faktiskt inte så pepp på att bli knivstucken.
Den där söndagsmorgonen när jag och älskling blev väckta gick älskling över och bad honom sänka, vilket han gjorde. Men senare samma dag när jag var hemma så drog han på värre volym än vad han någonsin har gjort innan. Var det ett tecken på att du ska inte jävlas med mig och jag får fan spela hur hög musik jag vill. Eller är det bara så enkelt att han är helt omedveten om att hans musik hörs och stör grannar i tid och otid?

Hur mycket tycker ni att ens grannar ska få störa ens liv?


Det är mycket nu...

Ja så är det! Det är massor och mängder att göra, hela tiden. Föreläsningar fem dagar i veckan mellan kl 9-16 är ingen barnlek. Speciellt inte med pendlingen inräknad. Men det som inte dödar en stärker en, eller hur heter det? Hur som helst är det en riktigt intensiv kurs som håller på att ta knäcken på mig och mina buddys i klassen. Förstår inte riktigt hur jag ska hinna med att läsa alla högar med litteratur som ligger utspridda här och var på mina 39 kvm, samtidigt som verkligen hela dagarna går åt till skola och pendling. Men skam den som ger sig...I will fix this!

Nu till det positiva!
Det är fredag imorgon och CSN kommer och knackar på med påfyllning. Det ekar tomt på mitt konto. Ska shoppa lite imorgon. Sen hem och slappa och mysa med älskling när han kommer hem till mig.
På lördag är det utgång som gäller.
http://www.kontiki.nu/kalender/calendar.php?viewDate=2007-11-24
Det blir ös vill jag lova. Jag och heta Linda ska ut, det var längesedan sist!

Förra helgen var en riktigt skön helg. Fredagkvällen var lugn. På lördagen hade jag och älskling sovmorgon och lyx-frulle. Sedan drack vi rödvin och spelade Wiii med hans polare och gick vidare och discobowlade. Det var sjukt roligt. Längesedan jag skrattade sådär. Haha, alla som inte testat- ni måste!
På söndagen var vi ute med Token på en långpromenad. På kvällen var det Isabell+Mattias tid och vi gick på bio och såg The curse of the yellow flower. Sevärd film!

Igår var vi på 1-års kalas till Tuva. Det var en glad och snuttig flicka som fyllde år.
Slänger upp lite pics från senaste tiden...


1. Jag på väg någonstans
2. Ingen speciell bild, tyckte ljuset blev fränt bara
3. Första snön i Göteborg, den försvann ganska snabbt
4. Det går bra för mig att vara hundvakt åt Token
5. Han är ju så söt
6. Den finaste jag vet lagar lyx-frulle i mitt kök
7. Token gillar min säng
8. Lyx-frulle
9. Skogspromenad med mina älsklingar

Nu måste jag fortsätta plugga. Det är lite dumt med torsdagar, det är ingen bra TV-tittar dag... Åh, dessa i-lands problem.

Simma lugnt!

Jag hade glömt av...

...hur bra Coldplay är! Fy skäms på mig. Det var ett bra tag sen jag dammade av de skivorna i bokhyllan och även ett bra tag sen jag lyssnade på dem i i-tunes. Jag inser nu att jag har saknat dem, mycket! Det var ett kärt återseende. Sitter just nu och lyssnar igenom låt efter låt och bara myser. Åh, de är så bra!
Kommer ihåg att jag fick en skiva med Coldplay pollacken Michal som bodde med mig, Jessica och Hanna mitt första halvår i K-town. Som sagt, har suttit framför datorn som paralyserad och lyssnat och sjungit för mig själv i säkert en timme nu. Bra uppladdning för tentan imorgon, mjao? Finns det egentligen någon bra uppladdning för en tenta, det går ju som det går i alla fall. Min devis är att det jag inte kan idag, kvällen innan tentan, kan jag inte heller imorgon när jag sitter och skriver imorgon. Tror i alla fall att min Coldplay uppladdning kommer göra susen.

Längtar efter helgen! Det har varit en intensiv vecka med plugg tidig morgon till sen kväll.
Efter tentan imorgon åker jag ut till Majorna för att möta upp mamma och pappa och min släkt för att gå på begravning. Det är alltid sådär med begravningar. Visst, livet har sin gång, är man 90 år kanske man inte har så mycket mer att begära av livet. Men trots det blir närstående berörda och ledsna när personen ifråga inte orkar leva längre. Har inte varit på begravning sen min farmor gick bort i december 2005. Mamma ville ha med mig som stöd och jag känner även själv att det kommer kännas skönt, om man nu kan uttrycka det så, att ta farväl av den generationen av släkten.
Efter allt som jag ska göra imorgon väntar en lugn och skön helg med min underbara älskling. Vi har bestämt att vi ska ha en ordentlig sovmorgon på lördag och sen får vi se vad vi känner för att göra. Eventuellt blir det bowling på lördag. Någon som är sugen på att följa med?!

Nu ska jag lyssna och nynna på Coldplay en liten stund till innan det är dags för sängen. Wish me luck for tomorrow!
Puss

Tråkåk

Det händer inte speciellt mycket spännande i mitt liv just nu. Eller mest syftar jag väl på denna veckan.
Det faktum att jag har tenta på fredag och ska gå på begravning samt har 129 kr kvar på kontot (ekl. nödhundringen).
Faktiskt känns det som att jag har koll på tentan. Har hela kvällen idag på mig och hela dagen imorgon för att strukturera upp det som känns lite otydligt. Jag tror att detta ska gå vägen. Är däremot osugen på att göra tenta, det är ju så påfrestande. Wish me luck!

Jag brukar inte köpa glansiga glamour magasin. Men nu så är jag prenumerant. Fick via mecenatkortet ett erbjudande om 3 nr av DV +mascara och ögonskugga från FACE för 49kr! Perfekt, behöver nytt smink och en tidning på köpet gjorde inte så mycket. Anyways, igår innan jag skulle somna läste jag en artikel om lyxcremer. Okej tänkte jag, onödigt reportage men visst. När jag började läsa insåg jag att det verkligen handlade om LYX-cremer. Jag är fortfarande chockad! En av cremerna kostade sisådär 5000 kr. What the fuck?! Man borde inte kunna få köpa en ansiktscreme för sådana fantasisummor. Har man såpass mycket pengar borde man lägga de på något bättre. Känns om inte annat lite surt att veta att folk lägger pengar på lyxcremer när jag förut i affären stod och dividerade om jag hade råd att lägga ner ett paket med riskakor eller inte i korgen.

Vi hörs!

Det snöar i Göteborg

Vaknade för en halvtimme sen, ringde älskling och sa god morgon. Låg kvar en stund till och gick upp. Tittar ut genom fönstret i köket och tadaaaa (trumvirvel och fanfarer) det snöar i Göteborg!
Hallå, det är tidig november. Det är sällan det snöar och är såhär kallt vid denna tiden. Men det är fint. Det är dock inte lika fint när det slaskat bort imorgon.

Har tenta på fredag. Än så länge känns det bra, faktiskt. Visserligen massor att läsa men det känns som att jag har koll.

Ska gå ut på morgonpromenad och halka runt i snön. Ska ta lite bilder och släng upp så ni får bildbevis på att det faktiskt snöar såhär tidigt på västkusten! Så det så!

Puss

Big news!

Den 27e december kommer min bästaste vän Hanna hit! Inte nog med det, den 28e anländer Mr Cabena från Irland! (Hannas Paul alltså).

De ska spendera nyårshelgen med mig och Mattias i Göteborg. Det kommer ju bli helt underbart. De stannar till den 2e januari. Jag hoppar och studsar varje gång jag tänker på att de ska komma hit. Får nypa mig i armen och verkligen inse att de kommer hit på riktigt. Det är inget dåligt skämt, både Hanna och Paul har beställt biljetter.
Mitt och Hannas umgänge har minskat drastiskt sen hon flyttade från Karlstad, där vi bodde i samma korridor i 1,5 år. På den tiden umgicks vi i princip hela tiden. Nu har vi inte setts sen i början av juni. Alldeles, alldeles för längesedan. Hur som helst kommer de att komma hit och det är helt underbart!!!
För minnenas skull slänger jag upp lite pics på oss. XOX


1. Hanna på Fancydressparty på Triogatan, -06
2. Hanna bakfull i min säng dagen efter ovanstående
3. Isafisa på den gamla tiden
4. Hanna fryser massor innan Foo Fighters spelning, -06
5. Folk drack öl inne på Hovet
6. Hanna på besök hos mig i våras, även Karin fick plats på bilden ;)
7. Pussas, har ju inte setts på länge
8. Onyktra?
9. Hanna och Emil någonstans i Karlstad med en ananas vid namn WIlson, -06
10. Hanna försöker strypa Paul? -07
11. Bakfull Paul i Humlegården, .07
12. Isafisa och Paul på någon pub på Söder, 07

Buhurr

Dags att ge sig ut. Ska gå till bussen och åka hem till älskling. Trevligt, visserligen. MEN! Det spöregnar! Regnet har piskat på fönstret sedan jag kom hem från föreläsningen i eftermiddags. Blir till att pälsa på mig varmt och dra upp jackan långt och ner med mössan över ögonen. Härliga tider nu, eller hur?!

Vi var och badade igår. De hade vuxenkväll på badhuset. Det vill säga, det fanns inte en unge så långt ögat nådde. Det är ju annars skräcken med badhus, alla äckliga barn. Nej, det var bara folk över kanske 20 år som plaskade runt. Tror sammanlagt vi låg och slappade i bubbelpoolerna i två timmar. Det fanns även en ångbastu, hur skönt som helst. Vi åkte vattenrutschkana (försök få en smålänning att säga det ordet flera gånger, sjukt roligt!!). Behövde hur som helst lite relaxtid. Ni anar inte hur skönt det var.
Lite omvändt ikväll, på med varma nya, superduper-braiga Fjäll Räven jackan (tack mamma, jag älskar den). Jag lovar att den där jackan kommer rädda mig i vinter. På med mössa och ut i regnet! Vad gör man inte för lite hångel och tid med sin älskling?!

Puss!

Heja Kjell!

Har ni hört eller läst om den sköna snubben Kjell Fundin? Ni vet han som ska resa genom hela Sverige, eller i alla fall mellan Haparanda och Ystad, på sin åkergräsklippare. Han är 59 år dessutom. Det är kanske när man är pensionär man kan göra såna grejer, som att ta en tur med åkergräsklipparen. För några dagar sedan var han i Göteborg. Såg ett inslag på lokalnyheterna med Kjelle. Han fick frågan "Skulle du kunna tänka dig att göra det igen?" Ett kort och konsist svar från Kjelle följde: "Nä"
Intervjun tog slut rätt fort. Det verkade inte som att han hade speciellt kul heller. Fast å andra sidan hade tydligen folk i små byar uppe i norr välkomnat honom och dukat upp mat och dryck. Låter ju ganska mysigt. Hur som helst tycker jag att Kjelle är cool.
Det känns som att Kjelle gör en Forrest Gump. Ni vet, bara gör det som faller en för. Tänk om folk kunde göra lite mer så över lag, vad många roliga reportage det skulle bli i tidningarna då.
image151

Har tenta igen nästa fredag. Det är bara att inse att det aldrig tar slut. Kursen jag läser just nu är dessutom väldigt krävande. Bara att bita ihop.
Ikväll ska jag och älskling mfl åka och bada i ett äventyrsbad. Det har jag nog inte gjort sen jag var liten. Får hoppas att älskling inte känner sig sjuk bara. Behöver ett avbrott från alla rapporter och artiklar jag plöjer igenom.

Wish me luck!

Måndag igen

Läst igenom dagens dos av bloggar och kom på att det kanske är dags att uppdatera min egen lilla blogg.
Jag har blivit frisk från den elaka baciellen som intog min kropp för ett par dagar. Har varit ganska trött de senaste dagarna. Kanske inte så konstigt om kroppen är utmattad efter att ha kaskadspytt och haft feber. Ahyways, nu är jag frisk!

Jag brukar oftast inte ha helgerna planerade, tycker det är skönt att göra det som kommer mig för. Men denna helgen som gick skulle jag gjort en hel del grejer. Helt abrupt åkte min älskling med sina föräldrar till Karlstad i lördags, han har blivit morbror! Fick ställa in lite saker vi skulle gjort tillsammans. Blev lite deppig, kändes som ett projekt att hitta någon att umgås med. Det resulterade i att jag fick världens städryck! Oj. Jag blev chockad över mig själv. Jag dammade, putsade fönster, vädrade, dammsög, fejade och höll på. Jag var extreeeemt nöjd med mig själv för det blev så fint! Ska fota och lägga upp lite bilder på min lägenhet så ni får se hur fint det faktiskt kan vara.
Efter mitt städryck ringde jag Zarah och Mattias (inte min pojkvän!!) och de kom över till mig med en stor kasse full med godis, chips, folköl och dricka. Det blev en grymt skön kväll. Kändes som att det var längesen folk hade tid och bara hänga. Om inte annat var det skönt att ha en vit helg. Vet inte vad det är med mig, var längesen jag hade en gå-ut-gå-ut-helg. Kanske beror på att jag inte har så mkt cash och inte heller någon större lust. Kursen jag läser nu är väldigt krävande. My god, förstår inte hur jag ska hinna med allt, men det gör jag nog (?).
Igår hade pappa kalas så jag träffade hela släkten och fick god mat och tårta. Åkte hem och älskling kom hem till mig och vi myste ner oss i min soffa och drack te.
Det var min helg, har ni haft det bra?!

I'm alive

Ja nu är jag levande igen. Har legat däckad av magsjuka och feber sen i tisdags fram tills nu när jag börjar känna mig levande igen. Är det bara jag eller är det alltid så att sjukdom kommer när man som minst har tid för det?
Har precis börjat en ny 15 hp kurs som är superstressig, och vips, Isabell får magsjuka! Inte en liten lätt förkylning som kan hjälpas med te och alvedon utan en elak bacill som tömt min mage ut och in de senaste dagarna, dock inte längre. Efter det ligger man ju pall ett tag. Nu börjar det i alla fall kännas bra. Se, jag har till och med energi för att blogga.

Lägger upp lute bilder från i helgen, mest för min egen skull så jag vet att jag kan se annorlunda ut än vad jag gjort de senaste dagarna. Vit och blek som ett spöke, iklädd för stor t-shirt i gubbmodell och fulfula men ack så sköna pyjamasbyxor. JAG VILL BLI FRISK NU! Det är så tråkigt att vara sjuk, speciellt när jag har massor att göra och ta tag i! Istället luffar jag runt hemma i Gamlestan. It sucks assss (som min älskling skulle sagt).



Nya stjärnskottet till garderoben, klänningen köpt i Camden i London. Premiär för den i Sverige. Snygg?! Den syns inte i sin helhet men den har en tyllkjol som gör att klänningen står ut litegrann. Övade för övrigt länge på posen, hade tråkigt innan jag senare fick springa till vagnen. Dumma mig!