I did it...

Utan större problem traskade jag in på Kelly's och hittade genast bekanta ansikten. De flesta hade suttit där sen tentan, alltså runt kl 18. Jag var klar med tentan rätt tidigt så jag kom strax innan kl 20. Ölen på det stället är billig och efter ett par beställningar visste bartendern vad jag ville ha. Sånt gillar vi!!

Hur som helst var det en riktigt trevlig kväll. Eftersom timmarna gick droppade folk av. Till slut var det jag och tre killar kvar. Vi hade sjukt roligt. Satt och pratade massa skit om en massa konstiga ämnen. Väldigt kul! Up yours som säger att det inte finns studentliv i Göteborg! Iof om man bara ser studentliv som att folk super arslena av sig och springer runt i overaller, fine, det finns inte här. Men, det finns en skön samvaro som jag inte upplevde i Karlstad, där väldigt mycket av studentlivet handlade om att supa röven, arslet, häcken, baken, stjärten osv av sig! Det var i alla fall väldigt kul att träffa sina kursare utanför föreläsningssalen och det visade sig vara en skön blandning av folk! Fick reda på att en kille heter Harry. Är det inte världens bästa namn?! Haha.

Idag ska jag på ett litterärt symposium med en doktor i litt.vetenskap vid GU som jag hade som lärare i Karlstad. Seriöst den bästa föreläsare jag haft what so ever. Sen att han är het och jag och Malin fantiserade om att han skulle vara 10-15 år yngre. Men men....det är gratis och de bjuder på kaffe och bulle. Kan det bli bättre?!
Ikväll åker jag upp till Stenungsund till mamma och pappa. Min kära far har erbjudit mig grillmiddag. Säger man nej? Knappast. Linda är också uppe och hälsar på gamla godingar denna helgen så for old times sake ska hon, jag och Jennie gå ut i Stenungsund. Det har inte hänt på år. Eller gå ut är väl fel ord, gå till lokala puben för en öl. Ska bli skönt att komma upp till kusten och andas härlig havsluft. På söndag är det dop för mitt lilla kusinbarn Tuva. Har köpt astuffa bebiskläder med dödskallar på. Hon kommer rocka. Om inte annat kommer det synas vem som köpt vad till henne....

Nu ska jag sätta mig i solen på balkongen och dricka kaffe! Puss

Hur ska jag göra..?

Det är fredag sen eftermiddag. Har skrivit tenta och ätit mat så jag är proppmätt verkligen. Pratade med några kursare förut idag som skulle till ett ställe vid Järntorget sedan och dricka öl tillsammans. Jag sa att jag skulle dyka upp och det låter kul plus att en del av de jag pluggar med är riktigt, riktigt trevliga. Men då kommer också det stora MEN:et....jag känner inte någon där speciellt bra och jag sitter just nu och fjanatar mig över att åka in med vagnen själv! GAH! Hur löjlig får man bli. Men jag är nog en sån som tycker det känns bättre att gå dit med någon eller i alla fall möta upp någon man känner någorlunda. Så är dock inte fallet idag!
Känner mig dum för att jag nojjar mig över såna här saker. Hur svårt är det egentligen?

*Byta kläder
*Sminka mig
*Gå till spårvagnen
*Gå in på puben
*Leta efter någon jag känner igen
*Gå fram och säga hej!
*Köpa en öl och börja prata med folk

Som sagt det är jag som är barnslig. Är det så att jag inte hittar någon är det ju helt enkelt bara att åka hem igen. Det är ju fredag och jag har gjort tenta! Helt enkelt är jag värd en öl....and off she goes.


GAhdejfkpffvjfnncuriehvåäjefd

Ungefär så känns det i mitt huvud just nu...tenta om några timmar, kl 13. Tror inte att det kommer vara några större problem med att sätta den, men ändå. Buhuuu....arkitekter, målare, byggnader, orter, årtal och annan goja springer på kapp i mitt huvud och jag vet just nu inte vart jag ska placera in dom. Därför fördriver jag tiden med att blogga! Mycket bra uppladdning.

Jag vill dricka öl/vin/sprit/saft/ eller vad fan som helst ikväll. Inte i några kopiösa mängder men jag vill. Är det någon inom räckhåll som vill göra det med mig ikväll?! Jag vill gärna gå till Kings head eller Kelly's och dricka bärs. Snääälla, bara några stycken öl. Jag vill....om inte annat sitta på min balkong och dricka lite vin?!
Nej jag är inte desperat, vill bara fira min tenta....

Kanske lika bra att försöka reda ut ett och annat inför tentan medans jag fortfarande har tid.

Tack för samtalet igår Åsa. Blev väldigt glad av att du ringde!

Jessica: Måste medge att jag saknar vårfesterna på trio10! Kanske ska komma upp nån gång och dricka alkohol och grilla? For old times sake...?! För visst saknar ni mig lite, hihihihi.

Flickan som befinner sig alldeles för långt från Göteborg

112027-10

Mina darlings....inklusive mig själv

Mina darlings....

Studentens ständiga dilemma...

Jag vill inte mer, orkar inte mer och har helt enkelt inte lust. Ibland är det så extremt ocoolt att vara student. Har verkligen pluggat hela dagen. Varit på Humanisten med en tjej från klassen och vi har verkligen pluggat. Sitter ändå här med ångest över att jag borde läsa mer...trots att jag kom hem för knappt två timmar sedan. Jag orkar inte ens se på Grey's Anatomy för jag är så frustrerad. Det är ju för helvete reklampauser hela tiden och dom gör mig galen, speciellt idag.

Jag funderar seriöst på att gå och lägga mig. Tvätta bort gammalt smink som suttit i ansiktet sen klockan tidigt imorse, ta på sig den största utslitnaste sovtröjan, borsta tänderna och bara krypa ner under det mjuka täcket. För några timmar glömma tentahetsen och bara sova. Men är det okej att gå och lägga sig kl 21:11?! När hände det sist?

Idag tydligen. God natt.


Tentaångest

Jajamen, då var den äntligen här igen - Tentaångesten. Varför skall den alltid komma och hälsa på sådär lagom några dagar innan tentan?! Har tenta på fredag och som det känns just nu har jag en rejäl uppförsbacke att ta mig upp för innan jag kl 13 på fredag sitter i tentasalen. Insåg att jag har huvudvärk och efter en lite tillsägelse från min mamma på telefon igår om att jag måste äta bättre så kokar just nu pastan på spisen. Egentligen ganska självklart att det är jobbigt att plugga när energin befinner sig nere i tårna. Ändring på det alltså!
Gör dock det bästa av situationen, sitter på min varma balkong med böckerna och dricker kopiösa mängder vatten, även det på inrådan av kära mamma som inte vill träffa mig på sjukhuset i år igen med vätskebrist.
Tror trots allt att tentan kan gå bra, har ju flera dagar på mig till fredag. Imorgon vet jag dock att paniken kommer vara ännu större än idag! GAAAAAAAAAAAAAAH.

Emelie: Nej jag har inte tappat bort någon familjemedlem men jag är däremot asdålig på att räkna. Hur går det med flipflop-shoppingen?!

Åsa: Bra att veta att ingen tjejfest går att jämföra med våra och ja, jag somnar alltid först. Men det är ju bara för att jag är så ung.

Jessica: Det går bra med honom men jag är inte så sugen på att skriva alla detaljer här men I sure got me some....

För er andra så måste jag bara säga att mina armar är kräftröda och det svider i min panna. Bodybutter från The Bodyshop kanske inte är det bästa att ha i solen, snacka om stekyta....

Oj, glömde visst av ångesten för en stund men den lär återkomma.

Guten morgen

Ibland är det härligt att vakna relativt tidigt av sig själv på en lördag. Jag älskar att sova men trots allt, att vakna kl 9.30 på en lördag och vara pigg det är inte helt fel. Uppvaknandet kan ju ha en hel del med vad som föregående kväll hade att erbjuda, nämligen inte mycket alls. Men jag klagar inte. Det var självvalt. Skulle träffat honom igår på eftermiddagen men eftersom han var småkrasslig och även skulle filma ett band senare på kvällen bestämde vi oss för att ses idag istället. När planerna för kvällen igår blev ändrade ringde jag min pappa och han kom hit och hjälpte mig att sätta upp en gardin. Det blev helt sjukt fint. För er som inte vet, min lägenhet är riktigt mysig, bara för att skryta lite. Min bror ringde och hade varit på after-work men ville komma förbi och chilla. Visst sa jag och vips så var 2 av 3 möjliga familjemedlemmar (den fjärde befinner sig på en äckligt varm kontinent) hemma hos mig. Mycket trevligt. De gick vid kl 20 och sen var jag ensam framför tv:n en fredag. När hände det sist liksom?!
Insåg efter att slött ha tittat igenom TV-tidningen att det går verkligen ingenting speciellt intressant på TV på fredagar. Visserligen CSI och Criminal minds på kanal 5, men det är liksom inte något man inte sett förut. Slökollade på Legally Blonde med Reese Whiterspoone. Har inte sett den förut och har även lite svårt för Reese men efter att ha sett Walk the Line har jag insett att hon trots allt har vissa kvaliteter som skådis. Likaså i ovan nämnda film. Filmen var väl halvbra och lite smårolig men hon är faktiskit begåvad som skådis.
Gick och la mig strax efter kl 23 och läste i en bok jag köpt på bok-rean En riktig våldtäktsman av Katarina Wennstam. Mycket intressant och skrämmande! Alla ni som är intresserade av samhällsdokumentationer borde ta er en titt i den.
Och här är jag nu, utvilad och pigg inför en dag rätt fullspeckad. Ska gå upp på vinden och hämta ner en låda med  sommarkläder/skor och byta innehållet i den mot varma ylletröjor som känns rätt överflödiga nu. Hallå!! Det ska bli mellan 10-15 grader i helgen. Det du Åsa!!
Ska fortsätta plugga. Senare ska jag träffa honom, vet inte riktigt vad vi ska göra men det löser sig hihi. Slutligen ska jag hem till Johanna på födelsedagsfest med utgång. Tjohoo!!  Imorgon är jag utlovad våffeldag med Johanna som bakisgrej. Det är ju tydligen våffeldagen imorgon. Mmmmm.

Pöss

Betnér ÄR min idol

Jag är lite emot hela grejen att ha en idol. Det är mest 8-åriga småkids som springer runt och suktar efter att vara som Lena PH (vem fan vill se ut som den 40-åriga haggan anyway?).  Men nu har jag, Isabell, en idol. Vi var fyra glada chicks som skulle på Storan för att se Magnus Betnér live igår. Alltså! Fett! Det finns liksom inte ord för att beskriva hans shower, tror att man måste se honom live för att förstå hela hans sammanhang. Dude, han har verkligen ett sammanhang i sitt framförande och jävligt mycket vettigt att komma med!
Man garvar inte åt honom hela tiden, men det är inte heller meningen -han är ju inte Johan Glans. Under showen kom jag på ett antal personer i min omgivning som verkligen skulle behöva höra på Betnér och inse ett och annat. Jag och Linda var överrens om att ur vår synvinkel och våra politiska åsikter så höll vi med om att Betnér hade att säga. Ex, Döda Runar, Hata barn är OKEJ, Städa upp porren och visa glada människor som knullar, Par ska skilja sig istället för att köpa en ny plasma-tv, Invandrarna måste komma in i samhället. Bara det faktum att Betnér röstade på FI i senaste valet gör honom än mer älskvärd! Vi var helt enkelt lyriska. Är du i närheten av en Betnér live-show skynda dig att köpa biljett. Kanske inte om du är en moderat utan humor -eller jo då behöver du ännu mer höra vad han har att säga.

Som ni märkt har min blogg varit lite oaktiv, men Hanna har varit här och då har jag inte engagerat mig i min blogg. Dessutom har jag tenta på fredag, om en vecka, så jag har en del att greja med.
Det har blivit vår i Göteborg vilket uppskattas fett! Jag har även fått sommarjobb i en foto-affär i sommar på Liseberg!

Lägg också märke till mina ändringar på bloggen. Till alla er som stört er på min lilla felstavning av betraktelser är det nu åtgärdat och jag har lagt upp en ny bild på mig själv.

Förresten drog Betnér ett skämt om Örnsköldsvik, ni som känner mig vet att jag hatar den staden och dess (synnerligen två riktigt korkade) invånare. Han sa att det inte var direkt svårt att få igång den publiken det var bara att säga något om Foppa så kom alla på varandra med en gång. Det säger ju en del om nivån och framförallt en kille och en tjejs intelektuella nivå när man säkerligen skulle skrattat åt det och även stolt visade upp en pizzeria där Foppa ätit middag typ en gång. Det säger ju som sagt en hel del om hur dumma i huvudet dom är

Love ya! 

Äntligen, äntligen

Imorgon händer det. Ja, min bästaste vän Hanna kommer hit. Hon stannar tills på tisdag. Imorgon möter jag upp henne på centralen coh sen tar vi vagnen hem till mig, tänkte bjuda henne på middag efter en lång tågresa. Sedan är det nog dags att göra sig iordning och öppna lådan med vin. Imorgon ska jag visa henne barernas bar -Rockbaren. Får väl se vart vi hamnar efter det, hehe. Tror att Karin hakar på med, kul kul.
Lördag ska vi upp till Stenungsund, lilla mamma fyller år. Hon ska bjuda oss på mat, mmm. Sen åker vi hem till mitt krypin igen för att fixa. För alla som inte vet är det St Patrick's day på lördag. Patties day betyder för Hanna och mig öl i massor och gröna tröjor.

Updates will come.

Nyfikna...

Jag är glad att jag har nyfikna små vänner som vill veta saker om mitt liv. Hihi. Förresten var jag hemma hos pojken i måndags....

För att ge er en hint om pojken så skriver jag några nyckelord som ni kan försöka klura ut om det är en kille i min smak.

Smal (sådär sött tanig)
Converse
Mörkt hår
Halvlångt ostyrigt hår
Randig tröja (hade han i lördags)
Musiknörd
Nörd
Simpsons nörd
Hela lägenheten fylld med skivor och filmer
Han röstade inte på alliansen

Ni som känner mig väl vet att jag inte tycker att nörd är något negativt. Okej, det finns nördar och det finns nördar. Men ni fattar nog. Det är inte Thore i FC Z som jag träffat direkt....

So long everybody.


Spam

Varför får jag ett spam från avsändaren Viagra?? Det är ju inte direkt så att jag är i behov av det. Sjukt. Haha, men jag skrattade. Viagra, vilket skämt. När man är såpass gammal att man inte kan få upp den längre ska man inte heller knulla. Då är man ju pensionär. Kan ni tänka er era mor/farföräldrar ha sex?? Nej nej nej. Usch. Det borde vara förbjudet.

Helgen har varit grym. Tänker inte dra hela historien här och nu men ja, underbar är han helt enkelt.

Hanna kommer hit på fredag, kan inte bärga mig. Längtar så sjukt mycket.

Ska in till stan och träffa Karin och Annelie snart. Efter det ska jag fortsätta plugga och ikväll ska jag se en av mina favoritfilmer 24-hour party people. Och ja, han älskar New Order och Joy Division. Jag är glad. Mycket glad.

Fuck on.

Min humor

Min humor

Sjukt bra.

Jag hatar schlager. Fett asjävla mycket!

Läste Emlans blogg och jag fick lite rysningar. Det stämmer som hon säger, jorden ska inte röra på sig, oavsett om man befinner sig i Sverige eller Singapore. Så är det bara. Skönt att veta att inget hänt henne, men ändå, klart man blir lite worried.

Idag märks att Göteborg allt som oftast drabbas av inversion. Det är helt tjockt med dimma och luften är låg. Men det spelar ju egentligen inte mig någon roll idag, för Isabell ska vara duktig och läsa en massa böcker idag. Jättekul. Nja.

Lyssnar för tillfället på P3. De ställde frågan: "Vilken är den bästa schlagern genom tiderna?" Jag bara: Öhhhh.... Det kan omöjligt gå att formulera en sådan fråga. Helt enkelt finns det inte en enda schlagerlåt genom tiderna som hållt någon form av kvalitet. De flesta tillfrågade i intervjun svarade, lite sådär lätt fnissandes, "hihi, det måste ju vara Carolas fångad av en stormvind". Återigen tänker jag: Öhhhhh..... De här stackars förtappade människorna förknippar alltså Carola med kvalitet. Således kan de alltså formulera en mening innehållandes de två komponenterna. En annan fnittrig brud svarade "Åh, Carolas Invicible, jag fick rysningar när jag hörde den första gången". Jag åter, återigen: Öhhh.... Ge mig ett gevär så får jag skjuta dig din lilla förtappade jävla....ja jag behöver inte fortsätta den meningen. Kan inte någon kasta in en granat i radiohuset till den lilla redaktionen och den förbannade, säkerligen glitterprydda, lilla meningslösa skitreporter som föder tanken att fråga männiksor detta och sedan sända  ut det i etern. Jag blir upprörd. Var finns Al-Qaida när de verkligen behövs. Varför spränger dom grejer runt om i världen när de har haft världens chans att spränga och terrorisera sönder hela schlager jippot här i Sveriga. Hallå, snälla, kom hit! För jag vet att jag inte är den enda personen i Sverige som vill se Anna Book halal-slaktad och Orup skickad i exil till Sibirien på obestämd tid.

Ja, nu får det vara slut på dagens skitkastning och övergå till mina konstböcker.

Love.

Sentimental...vänner jag saknar

Sitter och lyssnar på Anna Ternheims senaste album. Separation road. Just nu en av de vackraste skivor som finns hemma hos mig.

Jag är inte ledsen eller deprimerad, jag sitter bara och tänker på de senaste åren som flytit på i ett fruktansvärt tempo. Det hela började med att jag såg bilder på min dator från min första termin i Karlstad. Den första terminen träffade jag männiksor som sedan skulle komma att förändra mitt liv. Just nu finns många av de personerna på ett avstånd som på många sätt är för långt bort. Vissa utav de personerna som alla fick sin del av mitt hjärta finns inte kvar där på samma sätt nu som då. De jag framförallt tänker på är Max och Po.
Max plats kommer alltid att finnas kvar för jag tror inte någon mer än han och Hanna känner mig så väl. Nu har jag och Max inte samma relation som vi hade de första året eller ett och ett halvt åren men jag vet att vi fortfarande tänker höga tankar om varandra, trots en del tårar och onda ord på vägen.
Po däremot har inte kvar sin plats. Den förbrukade hon totalt för ett tag sedan. Ja, ni som läst bloggen den senaste tiden vet ju vad som hänt. När jag tänker på henne idag är det mycket vrede som kommer upp inom mig. Oärlighet, ljug, svikna förtroenden och egoism. Det är inga vackra egenskaper. Men en annan sida av mig saknar henne som vän. Hon var ju trots allt en av mina närmsta vänner och dem växer inte på träd. Jag kommer dock inte att sänka mig så lågt genom att bli vän med henne igen. Jag har en hel del stolthet inom mig som jag inte tänker släppa på. Hon hade sin plats men missbrukade den och får därför inte heller tillbaka den.
En annan underbar själ som jag lärde känna första terminen är Åsa. Världens tokroligaste och mest älskvärda norrländska. Det tog ett tag innan vi lärde känna varandra på riktigt. Men Åsa är en av favoriterna som finns där trots att vi inte hörs av varje dag. For that I love you. Åsa vet även att jag tycker hon bor alldeles för långt norrut, hon borde bo här i Götet med mig så vi kunde hänga på rockbaren på helgerna. Saknar henne något otroligt.
Även Hanna lärde jag känna termin nummer ett. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva med ord hur mycket jag älskar denna människa och hur mycket hon betyder för mig. Finns det något hon inte vet om mig? Nej. Hon fanns där när jag behövde henne i Karlstad när vi bodde i samma korridor och hon finns för mig även när jag bor i Göteborg och hon i Stockholm. Hanna kommer hit om 10 dagar och då har vi inte setts sen i början av november och det är dags nu.
Jessica "Mumin" lärde jag också känna under första terminen och ja vad ska jag säga om henne. Hon är en person som jag aldrig kommer glömma. Vi har gått igenom väldigt mycket tillsammans efter att ha bott i samma korridor i 2 år. Vi är båda starka själar med vissa svagheter som blir väldigt tydliga när de blir trampade på och överkörda. Jag vet att Jessica alltid går att prata med och kommer med kloka svar och en varm kram. Även när vi inte finns i samma stad. Vi har ju varandras bloggar att läsa så vi vet vad som pågår i våra liv.
Malin och Kim lärde jag känna under termin nummer två. Vi har tragglat oss igenom alla jobbiga grammatik och stilistik kurser och vi har även tagit oss igenom 20 p litteraturvetenskap. Det jag saknar allra mest med dom två flickorna är deras spontanitet. En vanlig tråkig och grå tisdag i cafeterian på Karlstads Universitet kunde lätt bli en kul och helt underbart flummig politisk, bitter och cynisk diskussion. Jag saknar också mina och Malins underbara sitta i hennes eller min säng/soffa och lyssna på progg, diskutera vänsterpolitik, feminism och dricka massa öl för att hamna på Glada Ankan-kvällar.  Eller mina och Kims tentafester med klassen där aldrig nån ville gå med så vi alltid fick festa tillsammans själva. Men kul hade vi.

Så till er alla som undrar. NEJ jag saknar verkligen inte Karlstad som stad men jag saknar de människor jag lärde känna där och allt vi hade där och då. Så det så. Jag älskar att bo i Göteborg nu och här har jag nära till alla GODINGAR här hemma.

Hur nojjig får man bli?

Jag hittade lite grejer på bokrean, eller böcker är väl snarare rätt ord.

* Vindens skugga -Safón
* Anna Karenina -Tolstoj
* Vegetarisk kokbok
* Svenska skrivregler
(jag vet astråkig bok men sjukt bra att ha)

Hittade alltså det jag sökte förutom Jamie Olivers bok men jag kom på att den sålde dem på en annan bokaffär än den jag var i. Jag får helt enkelt klara mig utan Jamie i köket och det har ju, än så länge, fungerat.

Anyways, igår hade jag en riktigt lång föreläsning och kände mig lagom mosig i huvudet när jag kom hem. Var hemma rätt sent så det blev middag och sen slappade jag i soffan framför min goda vän TELEVISIONEN. På onsdagara går det alltid film på svt1 vid kl 22 och glädjande nog håller filmerna i princip alltid hög kvalitet. Jag vet jag är filmnörd. Den som gick igår var i alla fall The gift med Kate Blanchett i huvudrollen. En thriller som gjorde att jag 10 min in i filmen var tvungen att springa och känna om dörren verkligen  var låst. Den var hur som helst ganska scary och om inte annat så skrämmer man alltid upp sig själv när man ser läskiga filmer själv. Efter filmen sprang jag in till badrummet och la mig på knä på golvet för att se efter att det inte fanns någon mystisk mördare under badkaret. Jag var även tvungen att dra undan duschdrapperiet för att säkra mig från eventuella mördare. Var inte så sugen på att råka ut för scenariot som utspelar sig i Hitchcooks Psycho. Eftersom jag skriver idag lever jag. Såhär i efterhand var det ju en väldig tur att jag nojjade mig. Det har ju verkligen inte hänt något. Men hade jag inte dubbelkollat badrummet, tittat på balkongen och känt på låset till dörren 78 ggr innan jag gick till sängs hade jag nog råkat ut för ond bråd död. Most likley.  Någon som känner igen sig??!!