Går sådär

Ja, det går alltså sådär med att jag inte skulle känna för att blogga. Mest är det nog så att jag inte känner för att blogga om det där. Så det gör jag inte. Däremot har jag massa andra grejer att skriva om.

Idag är det redan den 22/12! My god. Vad händer med tiden? Som min kära vän Linda sa igår, tänk om hela livet kommer gå såhär fort- då kommer man ju inte hinna göra någonting. Sant och tänkvärt.
Anyways. Julen närmar sig eller den är väl egentligen här redan. Klädde julgran hemma hos mamma och pappa i torsdags. Köpte julmust igår, åt vörtbröd och julgröt på jobbet igår. Har köpt de flesta julklappar. Dessvärre måste jag in till stan en sväng och köpa de sista sakerna. Det är därför jag är uppe tidigt. Är lite nervös, det kommer ju vara världens kaos inne i stan. Men, det som inte dödar en...

Den kommande tiden kommer vara rätt jobbig med tanke på föregående inlägg. MEN! Tiden kommer springa fram. Imorgon åker jag upp till mamma och pappa igen för att fira jul med morfar (han bor på hem så det är enklast att fira med honom där). Ikväll ska jag dricka glögg och sedan gå ut och bli onykter. På måndag är det julafton. Juldagen är ännu oplanerade men någon form av utgång blir det nog. På annandagen ska jag träffa släkten och ha den traditionsenliga kalkonmiddagen, gooood mat.
På torsdag ska jag jobba. Vid kl 20 anländer Världens Bästa Hanna från Stockholm. På fredagen kommer Irish Paul. Sen är det ju bara fest och glada miner hela tiden dom är här. De åker tillbaka till Sthlm på tisdagen den 2/1. Alltså först nästa år! Är så glad för att de kommer. En del av mitt crew med må-bra-människor.

Trots att det är som det är mellan mig och M kommer tiden fram tills vi ses och hörs igen gå fort. Jag kommer göra saker jag själv tycker är roligt. Umgås med min älskade vänner som är de bästa som finns. Jag kommer även att ha tid och tänka över ett och annat, som kommer stärka mig och M. Vi är ju fortfarande I+M=Sant, även om det är skakigt just nu.

Puss!

På gång...

Har varit en tuff period. Kommer inte skriva några detaljer. Jag och M har kommit fram till hur vi ska göra för att vårat förhållande ska fungera så bra som det bara kan. Vi är fortfarande tillsammans och ingen av oss har några planer på att göra slut. Vi måste bara ordna upp lite grejer på tu man hand. Båda hoppas och tror att vi kommer ta oss igenom detta och fortsätta vara tillsammans. Det kommer bli en tuff tid men det kommer det att vara värt! Jag vill inte förlora min underbara pojkvän.

Kommer inte orka blogga så mycket den kommande tiden. Har mycket annat i huvudet som jag måste ta itu med och sen är det ju jul.

GOD JUL PÅ ER ALLA KÄRA LÄSARE! PUSSAR OCH KRAMAR

Det gör ont...

Livet är inte till för att det ska vara lätt alla gånger.... Speciellt inte nu. Vi är inne i någon slags kris jag och Mattias. Vi får väl se vart det slutar. Just nu gör det bara så ont. Så ont.... Så ont att jag inte vet vart jag ska ta vägen.

Tiden springer iväg...

Fort går det! Imorgon är det Lucia, redan liksom. Vart tog den här hösten vägen?? Hur som helst ska det bli skönt med lite ledighet. En annan bra grej med att det snart är jul är att Hanna & Paul anländer snart. Går inte riktigt att beskriva hur kul det ska bli.

Har hänt lite uppdateringar med min granne (aka Aset). Har sagt till honom och bett honom sänka sin musik. Det hjälpte i ungefär en dag. Sen var han igång igen. Kul granne man har som är hjärndöd. Tillgårga på allt så öppnade han dörren typ naken. Fräscht. Det resulterade ju i att jag inte direkt känner för att gå och be honom snällt att sänka musiken. Nej, nu jävlar ska jag sätta dit Aset. Det är årsmöte med bostadsrättsföreningen ikväll. Här ska minsann sättas på plats.
Ärligt talat gillar jag inte att vara en gnällig granne men det finns en gräns. Den är nådd och rågad för längesedan. Just nu spelar han. Imorse när jag skulle iväg och gjorde mig iordning, ca 6.30, dånade sambatakterna. Vad är grejen med att behöva spela musik så högt den tiden på morgonen. Nä, jag är trött på mitt missfoster till granne. Jag laddar för fullt för mötet.

Annars är det mycket hela tiden just nu. Så mycket så det känns som att jag inte hinner med någonting annat än att vara i skolan och plugga. Har förresten fått jobb på Manpower! I'm sooo happy. Kan behöva stärka upp min skrala ekonomi.

Jag och älskling bakade pepparkakor i måndags. Ni ska få se resultatet i bilder. Pepparkaksdeg och vittvin var en bra kombination. Det var en mysig kväll med mina älsklingar. En mer hårig en den andre. =)
 Nu ska jag hänga tvätt. Kul.


Fullt ös...

Jajamen, idag är det fullt ös i mitt hus. Grannarna under mig har fest. Till en början var det väldigt kul att lyssna. Det lät nämligen som att de hade singstar. Skrattade åt hur dåliga toner de tog och tänkte som en snäll granne att de nog har kul. Men nu börjar det bli lite tröttsamt. De spelar untz untz R&B vilket inte alls är min kopp the. But whatever floats your boat.... Jag ska absolut inte klaga, jag har haft och kommer ha fler fester jag med.

Fick klart tentan. Är kanske inte direkt överväldigad av mina svar på frågorna. Men hur enkelt är det egentligen när kurslitteraturen består av danska och norska texter? Ge oss engelsk kurslitteratur God dammit!!
Håret blev inte färgat idag. kanske imorgon, kanske i övermorgon...

Imorgon ska jag hem till mamma och umgås med henne och pappa. Ska bli skönt med en ledig dag.

Dags att sova! Trött som ett helt ja....trött i alla fall. Peace out.

Lägesrapport...

Såhär ligger det till. Min hemtenta är till 2/3 delar färdig. Deadline på inlämning eller om man nu ska kalla det publicering är kl 23.59 ikväll. Det betyder alltså att det inte borde vara några som helst problem att få det klart till runt kl 17. Det skulle betyda att jag efter det har tid till att fixa lite stuff och sen ha en skön ledig kväll.

Dock lider jag av ett syndrom som kanske jag inte är ensam om inom studentvärlden. Jag har en tendens att skjuta fram saker till sista sekund, då jag även är effektiv som få! Det där syndromet, kan vi kalla det seg-mongo-syndromet, är inte alltid en positiv grej. Hade jag haft lite eld i baken igår hade jag med all säkerhet varit färdig med hela tentan idag och därmed haft en ledig fredag. Som ni förstår är inte läget så.
Tur att det är super tråkigt väder så all fokus kan ligga på min kära laptop och mina dokument.
Wish me luck!

Kanske inte berättat att jag färgat håret, igen. Nu har mitt hår en mörkbrun nyans som skimrar i mahogny (oj, vad det lät med att håret skimrar men det gör faktiskt det, go L'Oreal go!). Nu har det gått en vecka sen jag la i färgen och jag är nöjd. Innnan jag slängde i mahognyn hade jag färgat av det svarta vilket resulterade i Isafisa med platinablondt hår. Därför blev den nya färgen på sina ställen lite ljus så jag ska slänga i en ny omgång färg sen, när jag är färdig med tentan. God knows when!
Slänger upp pics sen så får ni se och tycka till!

Nu åter till.....

image181

Saker som skrämmer mig...

Jag brukar inte vara direkt skraj av mig, tycker inte att det finns någon anledning. Däremot kan man vara smart. Tydligen räcker inte det i den stad jag bor längre. Det är skottlossningar hej vilt, folk blir knivskurna, MC-gäng styr hela stan med knark som vapen, folk blir beskjutna i sina hem, folk blir knivskurna och misshandlade för att någon vill åt deras mobil och plånbok (som kanske inte ens innehåller några pengar!).
Räcker det nu?
Gängvåldet i stan har exploderat. Tycker inte att det är speciellt lustigt. Läste i morgontidningen om en kille som var på väg hem (i en förort) blev överfallen av tre killar som slet sönder hans kläder och misshandlade honom svårt, för att kunna ta hans mobil och plånbok. Jag blir så trött. Detta meningslösa våld gör mig så förbannad. Exempelvis berättade en kompis till mig om ett par (som är Gothare) där tjejen blev påhoppad av ett gäng kids som började slå henne i ansiktet. När hennes kille såg detta sprang han från kassan för att hjälpa sin tjej, men inte hjälpte det. Han blev misshandlad han med. Detta hände alltså inne på Seven Eleven.
Gick förbi en skola förra fredagen när jag passade Mega. Då var det ett gäng lite större kids som höll på att tracka en ensam lite mindre kille. Jag blev så arg.

Är det några jag inte har mycket till övers för är det kids. De stör mig med deras ouppfostrade sätt att bete sig. Antagligen är deras föräldrar lika dumma i huvudet. Detta är den stora anledningen till att jag slutade på lärarprogrammet. Att arbeta med kommande generationers kids är ju som att ingå kollektivt självmord. Kalla mig pessimist, men jag är förbannat trött på kids som bara förstör och gör massa skitsaker utan att ta ansvar för sina handlingar. Vi hade i mitt område problem med ett "moppegäng" som gav sig på äldre kvinnor och körde nära dem och tog deras väskor de hade på armen. Sedan körde de bara därifrån utan att bry sig om de slitit av tantens arm i farten. Kanske dags att sätta gränser? Min börjar bli nådd i alla fall....

Dagens aggression har kommit ut. Nu, koncentrera sig på tentan som börjar arta sig!

Det går framåt

Igår var som sagt min och älsklings 5 månaders dag. Vi gick ut i stan och drack en Guiness och åt mat på det mysigaste stället i stan, även där vi träffades första gången och blev kära på stört.
(Jag veeet, det låter för bra för att vara sant men nu är det sant och jag har världens finaste pojkvän, sådeså. Kommentarer om att "oj har Isabell gått och bilvit pluttisnuttig undanbedes gärna!)
Hur som helst traskade vi i en frostbiten stad och gick in på varma Bishop Arms vid Domkyrkan.
http://www.bishopsarms.com/Goteborg_Presentation_DXNI-744_.aspx
Åt varsin hemmagjord hamburgare, shit vad gott det kan vara med pubmenyer ibland alltså. Satt och myste på puben som var full med folk (gubbar i dyra kostymer) som provade whiskey. Pratade om oss, framtiden, julklappsinköp, helgen...ja ni vet.
Det var en helt fantastisk kväll igår, full med kärlek. Tihihi.

Tack vare den positiva energin jag fick igår orkar jag nu fortsätta med min hemtenta som jag faktiskt kommit halvvägs med.
Kaffet är färdigbryggt och upphällt -bara att sätta igång.

Puss

Det närmar sig

På fredag är det deadline för min hemtenta som jag gått och bävat för de senaste veckorna. Är inte alls pepp på att skriva den och det känns som en milslång uppförsbacke att ta sig igenom alla frågor och få till snygga formuleringar. Men det ska gå! Det ska, det ska! Jag har gjort det förut och jag kommer göra det igen. Så är det bara.

Efter förra veckan var jag helt slut. Hade ingen ork att planera helgen eller för den delen hitta på något. Trots det blev denna helgen en av de bästa och mest behövda på länge.
Var föreläsningsfri på fredagen vilket var helt underbart. Älskling var hundvakt åt en kompis hund, Mega, som jag hade hela fredagen eftersom älskling jobbade.
Jag och Mega hade sjukt mysigt. Mer kelig och tillgiven hund får du leta efter. Vi var ute och gick långa promenader. Åkte in till stan en stund och träffade Jennie och åt en mumsig macka på Café Brulé. Kom hem och möttes av en superglad hund som överöste mig med kärlek. Började adventspynta lite i längenheten. Med andra ord, satte upp en ljusslinga på balkongräcket och en ljusstade i köket och en i tv-rummet. Min gräns går där, tomtar kommer inte innanför min dörr.
Älskling kom och hämtade Mega. Han har varit och är fortfarande dunderförkyld så vi bestämde att vi skulle ses på lördagen. Fredagskvällen spenderades hemma hos min bror tillsammans med mamma och pappa. Hur trevligt som helst.
På lördag förmiddag kom älskling förbi med Mega och frukost. Regnet öste ner men jag hade bestämt mig för att ta en långpromenad i alla fall. Älskling och Mega följde med halva vägen, sen gav de upp. När jag kom hem var verkligen hela jag genomsur. Det hjälpte ju inte med bilen som körde i en stor vattenpöl och stänkte ner mig. Tack liksom! 
Senare på dagen åkte vi in till stan och mötte upp mamma och pappa och pratade med dem en stund. Sedan gick vi (jag, älskling och Mega) runt en sväng i stan och mötte upp en kompis och gick och fikade. Åt min första lussekatt. Lördagskvällen spenderades med underbara vänner och vin. Åkte hem i kylan och kröp ner hos min sjuka älskling.
Söndagen inleddes med lyxfrulle. Igen. Haha, har blivit lite av en helgvana. Sedan åkte vi in till stan igen, med hunden. Traskade runt och gick till Haga där det var julmarknad. Supermysigt. Slog oss ner vid ett fik som hade stolar ute. Satt där och tittade på folk och smuttade på en rykande latte. Det kallas livskvalitét.
Sedan åkte vi hem och åt pizza. Onyttigt men ibland så efterlängtat och gott!
Senare på eftermiddagen skulle vi lämna av Mega hos sin uppfödare och det visade sig att Megas nuvarande hem inte kunde ta hand om henne mer och att uppfödaren var tvungen att leta ett nytt hem åt denna underbara lilla varelse. Hade fäst mig mer än väntat vid denna vovve och blev ledsen i ögat. Som sagt, mer uppfostrad och tillgiven hund får du leta efter. Hade jag haft möjlighet hade jag adopterat henna. Snyftigt blev det att säga hej då i alla fall.

Imorgon har jag och älskling varit tillsammans i 5 månader. Är han friskare ska vi gå till någon restaurang och ha efterlängtad Isabell-Mattias-tid.

Nu ska jag börja skriva den där attans tentan. Wish me luck!

Bilder från helgen:


1. Mega sitter i min soffa, hon är ganska stor ;)
2. Mega myser i min säng
3. Sötnosen på café i Haga
4. Älskling och Mega åker spårvagn. Så himla gullig bild.
5. Mega på vagnen, kostar en kupong för doggies
6. Ståtliga damen och jag på promenad
7. Jennie och Jag. Syns min nya hårfärg?
8. Meee....

Helomvändning

Dagen blev bättre. Redan några minuter efter att jag skrivit inlägget blev dagen hur underbar som helst. Älskling gjorde min dag idag. Han gav mig precis en sådan dag som jag behövde. Helt fantastiskt.
Nu ska jag packa ner min flaska Jacob's Creek och åka iväg till mina kära vänner inne i stan.

Min omgivning, pojkvän och vänner är de bästa som finns. Love ya' all!

Blä....

Usch vad jag ogillar att vakna upp en lördag och allt känns skit. Det kan bara bli bättre nu, annars gräver jag ner mig i soffan under en filt och skiter i allt idag. Vi får väl se hur det blir.

Typ: Lördagmorgon -gör om gör rätt